Antena Căutare

Paduri si pasuni din mai multe judete au luat foc din cauza caniculei

Muntii s-au aprins din nou din cauza arsitei din ultimele zile. Paduri si pasuni din mai multe judete au luat foc, iar flacarile par de neoprit. Din cauza neglijentei, la marginea orasului Baia Mare un incendiu puternic a mistuit 40 de hectare de vegetatie si a bagat in spital cinci pompieri si doi civili.

Vegetatia uscata a fost combustibilul ideal pentru flacarile mai inalte decat un om.

Zidul de foc a inaintat spre Baia Mare. In urma lui au ramas zeci de hectare acoperite cu un strat de cenusa. Fumul gros a intrat in casele oamenilor care locuiesc in zona. De teama ca si flacarile vor ajunge la locuintele lor, localnicii si-au facut in graba bagajele si au fugit din calea iadului.

Patru pompieri si doi civili s-au intoxicat cu fum, iar un al pompier a suferit o entorsa. Toti au ajuns la spital. Dupa sapte ore in care si-au riscat viata membrii echipelor de interventie au reusit sa stinga focul. La lasarea intunericului au fost trimisi in Masivul Gutai, unde a izbucnit un alt incendiu. Hectare intregi inca mai ard acolo.

Si versantii de langa statiunea balneara Harghita Bai s-au aprins ieri. Aproximativ 50 de hectare de padure tanara s-au facut scrum, iar flacarile au ajuns si intr-o padure de aproape o suta de ani care se intinde pe o suprafata aproape trei mii de hectare.

In muntii din Arges pompierii incearca sa stinga incendiile din elicopter. In ciuda eforturilor echipelor de interventie pana la lasarea serii au ars trei hectare de vegetatie in Salatrucu si in Varful Podeanu. In aceasta dimineata operatiunea de stingere a flacarilor va fi reluata.

Si pompierii din Caras Severin au avut o zi grea ieri. Un incendiu a distrus o magazie de lemne si aproape zece tone de fan.

Traian Basescu s-a intalnit cu fostii colegi de la Academia "Mircea Cel Batran"... S-a oprit curentul in restaurantul in care Basescu a petrecut alaturi de fostii colegi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x