Antena Căutare

Palma pentru toti cei care n-au luat BAC-ul. Fetita pakistaneza: "Mi-au spus ca ma omoara daca ma duc la scoala!" S-a dus! Au impuscat-o!!!

Malala Yousufzai, tanara pakistaneza impuscata pentru ca a luptat pentru dreptul tinerelor de a merge la scoala, tinea un jurnal. E cutremurator ce scrie in el. La 11 ani vroia sa invete. Talibanii o amenintau cu moartea. Si au impuscat-o! La noi, dupa 12 clase, Pacy se duce gelat sa vada ce a facut la BAC. Logic, nu a luat! El si alti 180.000 de colegi. Care, incepand de ieri, au cate doua palme, rosii, pe obraz. Malala i-a lovit pe toti!

Stirea a trecut aproape neobservata: nea Danutz e dus dupa bani, ce-a facut Vintan cu lovelele de conferinte de presa tinute in silenzio stampa, cu ce prim 11 ataca Pitzi reduta turca, chestii dintr-astea. Cea mai trista veste a poposit, nebagata de nimeni in seama, in pagina de jos a portalurilor de net. A zabovit nitelus aici, cat sa se trezeasca, din somnica, Ioana Tufaru. Apoi, a disparut.

Malala Yousufzai, o fetita pakistaneza de 14 ani, a fost impuscata in cap. N-a murit, dar viata ei depinde, acum, doar de dispozitia in care se afla Dumnezeu. Sau Allah. Sau cine credeti voi ca are grija de ea. Acum trei primaveri a spus ca vrea sa invete! Nu era PR, nu avea americani in spate. Ci doar dor de carte. VROIA SA CITEASCA SI SA SCRIE! SA MEARGA LA SCOLA! Plangea, la 11 ani, ca nu poate face acest lucru. S-a luat la harta cu regimul taliban. Yankeii aveau portavioane pentru treaba asta, englezii infrarosii, francezii, trupe de asalt. Ea dispunea doar de cuvinte. Atat! Au amenintat-o, direct! "Fara scoala! Daca ajungi acolo, te impuscam. Tinerele si, mai ales, femeile, au interzis!" A plans. Mult de tot. Era un copil sarman, dintr-o familie sarmana, dintr-un satuc sarman. Stiu, cu atatea alte zeci de probleme pe cap, s-ar putea sa va bufneasca rasul, dar ea VROIA SA INVETE, OAMENI BUNI!

La 11 ani, a inceput sa se duca la scoala pe ascuns!!! Si sa tina un jurnal, cel mai bun prieten al sau. Nu poti citi mai mult de o pagina...E cutremurator...

Pe 9 octombrie 2012, dupa ani de amenintari, au impuscat-o in cap. In drum spre scoala. Trei crime intr-una singura: glontul propriu zis, faptul ca e un biet copil si visul ucis de a ajunge in sala de clasa. N-a murit, dar doctorii sunt rezervati.

BBC-ul i-a gasit paginile in urdu. Le-a tradus...

3 ianuarie 2009. "Ieri am stat mai mult ascunsa sub pat, cu elicopetere milutare si talibani prin zona. Mi-a fost frica sa ma duc la scoala, talibanii ne-au interzis acest lucru. Doar 11 elevi din 27 s-au dus. Si eu printre ei. Cand ma intorceam, am auzit, in spate: "Te voi ucide!". M-am speriat rau. Am grabit pasul, am luat-o inainte si m-am intors. Omul vorbea pe telefon. Ameninta pe altcineva..."

4 ianuarie 2009. "Azi e sarbatoare si m-am trezit mai tarziu. L-am auzit pe tata vorbind de alte trei cadavre gasite in...Am facut putina treaba in casa, m-am jucat cu fratele meu. Fierb. Inima-mi fierbe, maine trebuie sa ma duc, iar, la scoala. Abia astept!"

5 ianuarie 2009. "Ma pregateam sa-mi pun uniforma cand mi-am adus aminte ca directorul ne-a sfatuit ca e mai bine sa nu venim cu ea, sa ne imbracam ca de scoala. Stia el ce stia. Mi-am pus hainele roz, obisnuite. Prietena mea a venit si m-a intrebat, direct: "Spune-mi adevarul, talibanii vor ataca scoala noastra?" Daca-i spuneam ca da, nu mai venea, pierdea o zi, daca-i spuneam nu, poate ne omora. Seara am aprins televizorul si am auzit ca blocada din jurul Shakardrei se ridicase, dupa 15 zile de asediu. Ce bine, profa de engleza e de acolo, poate ajunge la scoala, la ore!"

El diario de la niña paquistaní tiroteada: «Espero que la escuela vuelva a abrir algún día»

9 ianuiarie 2009. "Cum vinerea nu avem ore, m-am jucat cu fratele meu. Am dat iar drumul la televizor. Explozie in Lahore. M-am intrebat de ce trebuie sa fie atentate in Pakistan?"

14 ianuarie 2009. "Nu m-a simt bine. Maine incepe vacanta de iarna. Directorul ne-a spus asta, dar nu si cand vom reincepe. Nici nu ne-a comunicat motivul, dar, sincer, cred ca e din cauza talibanilor. Au anuntat ca din 15 ianuarie femeile nu mai au voie la scoala. Maine e 15...Am vorbit cu colegele. Trebuie sa facem ceva! Nici ele nu sunt multumite cu asta. Vor la oare! Cand am plecat, am intors ochii si am plans. Ca si cum mi-am luat ramas bun de la scoala! Ca si cum nu as mai vedea-o niciodata! Ca si cum ar rade-o de pe suprafata pamantului..."

15 ianuarie 2009. "Noaptea a fost plina de zgomot. Artilerie puternica. M-am trezit de trei ori. Dar cum nu aveam scoala, m-am trezit tarziu, pe la 10. Azi e 15 ianuarie, ultima zi inainte ca edictul talibanilor sa intre in vigoare. Am recitit textul pe care trebuie sa-l trimit, pe ascuns, celor de la BBC. Sa stie si ei ce se petrece aici. Tata l-a citit, a suras, a spus ca e un text bun, dar nu stie ca e scris de fetita lui"...

...Au nimerit-o direct in cap. Pare neverosimil dar, dar, au impuscat-o pentru ca dorea sa stie sa scrie si sa citeasca!!! Pentru ca vroia sa merga la scoala!!!

In vremea asta, Romania, da, anual 180.000 de copii care spun: "Sa moara viata mea, ce retardata si asta!" Toti au urme de palme pe obraji. Care nu se pot sterge! Nici daca scoti camerele de luat vederi din salile de BAC...

Vezi fisele de lucru la Religie, pentru clasa pregatitoare, binecuvantate de Patriarh!... Romania, pe locul 5 in topul tarilor cu cei mai multi bolnavi de hepatita C din Europa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x