Antena Căutare

Papa Francisc, primul papă care face o vizită romilor din România. Ce sfaturi le dă

Papa Francisc, primul papă care face o vizită într-o comunitate a romilor din România. Ce sfaturi le dă

Papa Francisc, primul papă care face o vizită într-o comunitate a romilor din România. Ce sfaturi le dă

Vizita lui Papa Francisc în România are loc între 31 mai – 2 iunie 2019. Mulți credincioși sunt dornici să îl cunoască și să ia parte la Sfânta Liturghie pe care papa o va oficia. Pe lângă toți cei care s-au înscris deja să ia parte la slujba pe care Papa Francisc o va ține, sunt mult mai multe persoane care doresc să primească binecuvântarea lui.

Printre ele se află și romii dintr-o comunitate din Blaj. În cadrul programului vizitei lui Papa Francisc, pe 2 iunie, în ultima zi a șederii sale în România, el se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii romilor. Încă de la începutul pontificatului său, Papa şi-a îndreptat atenţia către persoanele aflate în dificultate şi marginalizate. Iar în discursurile sale îndeamnă mereu la respect, integrare şi renunţarea la prejudecăţi.

Papa Francisc, sfaturi pentru romi

Papa Francisc le-a adresat romilor o serie de sfaturi privind comportamentul în relația cu alte comunități. De la instalarea sa, în 2013, Papa Francisc a vizitat multe tabere de nomazi din Italia.

Astfel că, în faţa a mii de oameni, prezenţi la o adunare la Roma, Suveranul Pontif a condamnat discriminarea împotriva romilor din Europa. Papa Francisc a subliniat că reprezentanţii acestei etnii trebuie să respecte legea şi să îşi trimită copiii la şcoală. Totodată, Papa Francisc i-a îndemnat pe romii care călătoresc în Europa să respecte legea şi să renunţe la "escrocherie".

Suveranul Pontif i-a sfătuit pe romi să nu se mai bată, acesta precizând : "Nu daţi mass-media şi oamenilor motiv să gândească rău despre voi". El a atras atenţia că romii care se consideră creştini trebuie să "evite tot ceea ce nu este vrednic: minciuna, frauda, escrocheriile, lupta".

Papa Francisc a explicat că, în timp ce statul trebuie să garanteze educaţie, este "de datoria adulţilor să se asigure că cei mici merg la şcoală".

Papa Francisc, primul papă care face o vizită romilor din România

La Blaj, cu precădere în Barbu Lăutaru există o comunitate de romi care au aflat de vizita Suveranului Pontif și, de asemenea, ar fi dornici să îl cunoască pe acesta.

Părintele Mihai Gherghel le este ocrotitor. Este şi omul care se asigură că lucrările merg aşa cum trebuie la construcţia bisericii. A găsit mare sprijin în oamenii locului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și:

Trenuri speciale pentru pelerini, vagoane suplimentare şi trenuri nou introduse, cu ocazia vizitei Papei Francisc

Cum sună imnul oficial dedicat vizitei lui Papa Francisc în România. Video

Ce va mânca Papa Francisc, în România: meniul preferat al Suveranului Pontif

Sursă foto: respectsiprietenie.ro

Se strică vremea! Cod galben de ploi torențiale și grindină, în următoarele ore, în mai multe județe din țară... Vestea bună pe care toți românii o așteptă! Câte zile libere vor avea salariații în minivacanța care se apropie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x