Antena Căutare

Creștinii din România, șansa momentului! Ce trebuie să faci ca să ți se îndeplinească dorințele

Vestea momentului pentru creștinii din România, care vor să se roage pentru îndeplinirea dorințelor. Venirea lui Papa Francisc în România îi face pe preoții români să ia măsuri extraordinare, de pe urma cărora și credincioșii pot profita. 

Vestea momentului pentru creștinii din România, care vor să se roage pentru îndeplinirea dorințelor. Venirea lui Papa Francisc în România îi face pe preoții români să ia măsuri extraordinare, de pe urma cărora și credincioșii pot profita.

Astfel, icoana Maicii Domnului va fi adusă de la Cacica pentru a fi aşezată în Catedrala Sfânta Fecioara Maria Regină din Iaşi, urmând a fi purtată în procesiune în timpul vizitei pe care Papa Francisc o va efectua la Iaşi pe 1 iunie, o rugăciune fiind concepută special de Sfântul Părinte.

Preotul Daniel Iacobuţ, responsabilul cu organizarea celebrărilor liturgice, a explicat jurnaliştilor că icoana Maicii Domnului de la Cacica va fi purtată într-o procesiune din Catedrala Romano-Catolică Sfânta Fecioara Maria Regină până la scena special amenajată în faţa Palatului Culturii, unde Papa Francisc urmează să se adreseze credincioşilor creştini.

"Ea va fi adusă în procesiune din catedrală pe scena din faţa Palatului. Este un gest simbolic. Sfânta Fecioara Maria va fi dusă în procesiune iar Papa Francisc va călca pe urmele Maicii Domnului atunci când va veni. Acelaşi traseu îl va face şi Papa Francisc", a declarat preotul Daniel Iacobuţ, responsabilul cu organizarea celebrărilor liturgice.

Creștinii din România, șansa momentului! Ce trebuie să faci ca să ți se îndeplinească dorințele

El a explicat că este vorba de o icoană din secolul XVII care a fost adusă de minerii polonezi veniţi pe la 1800 în Bucovina pentru a ajuta la extragerea de sare de la Cacica.

"Atunci când au venit ei au adus o icoană la care ţineau foarte mult întrucât este foarte asemănătoare cu icoana Maicii Domnului de la Czestochowa, Sanctuarul Naţional al catolicilor polonezi. Este o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul, o icoană care se bănuieşte că este o icoană bizantină din secolele VI-IX. Tipul de icoană este numit 'hodighitria', adică 'îndrumătoarea'. Este Sfânta Fecioara Maria care îl ţine pe Pruncul Isus pe braţul stâng iar cu mâna dreaptă îndrumă către Cristos. În acest sens, Maica Domnului se face punte de legătură, ne îndrumă către Cristos, care este calea Adevărului şi Viaţa", a declarat Daniel Iacobuţ, informează cei de la Agerpres.

Potrivit sursei citate, Papa nu doar se va ruga în faţa icoanei Maicii Domnului. Suveranul Pontif a compus o rugăciune specială de încredinţare şi de consacrare către icoana Maicii Domnului de la Cacica.

În după-amiaza zilei de 1 iunie Papa Francisc se va afla la Iaşi pentru o oră şi jumătate. La eveniment sunt aşteptaţi să fie prezenţi peste 100.000 de pelerini din ţară şi străinătate.

Schimbare în legea educației, în favoarea profesorilor! Ce categorie de cadre didactice va putea munci mai puțin, pentru... E potop în România! Copil de patru ani, luat de viitură, în Bistrița. Sute de gospodării din țară sunt acoperite de ape...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x