Antena Căutare

Elevii au facut parada modei la inceputul anului scolar!

Dupa o noua reforma, scoala a inceput tot cu stangul. In prima zi de scoala multi dintre parintii copiilor care au intrat in clasa zero au aflat ca cei mici vor studia in sali de clasa fara mobila.

Asta se va rezolva repede, promit autoritatile. E insa o problema si mai mare: multi dintre dascalii de la clasa zero sunt nepregatiti. Profesori slab pregatiti au si elevii mai mari, dar putini s-au gandit la asta ieri. Dupa trei luni de vacanta fiecare a incercat sa-si impresioneze colegii.

Nu conteaza cum si ce iesi din scoala! Parca e mai important cum iti faci intrarea. Cat mai diva sau cat mai "baiat rau". Multi elevi au venit la scoala adusi in limuzine sau pe motociclete de ultima generatie. Dar oricati cai putere ar fi avut baietii, tot elevele le-au luat fata in prima zi de scoala. O zi pentru care se pregatesc inca din prima saptamana de vacanta. Parintii au fost dispusi sa le asigure un buget consistent pentru garderoba de scoala, in schimbul mediilor bune de la sfarsit de an.

Pentru eleve, ecuatia culorilor este mult mai complicata decat teorema lui Lagrange. Cine nu se asorteaza este precum multimea vida. Nu exista!

De la deschidere, n-au lipsit nici accesoriile vii si pufoase. Unele pe care nu toti directorii le agreeaza. O eleva a venit acompaniata de catelusul ei.

Insa, cea mai spectaculoasa intrare a avut-o "baiatul rau", preferat al elevelor de liceu, primarul Constantei, Radu Mazare. El s-a afisat in fata elevilor costumat in aviator. Stransi in careu in fata lui Mazare, elevii i-au cantat un remix modern al celebrului Gaudeamus Igitur.

Daca in clasa intai s-a intrat in ritmurile verii, la intrarea in clasa zero a plouat cu tunete. Unii elevi s-au trezit ca au fost repartizati la alte scoli, salile de clase sunt improvizate in laboratoare, iar bancile sunt inca pe vaporul care vine din China. Toate aceste lucruri au starnit nemultumiri in randul parintilor.

Luni, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca exista posibilitatea ca, anul viitor, clasa pregatitoare sa fie mutata in incinta gradinitelor. Acelasi lucru a fost sustinut si de premierul Victor Ponta.

Pentru copiii bolnavi, scoala este doar un vis in Romania... Se intampla in Romania: Doi politisti au fost palmuiti, in plina strada, de un "smecher"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x