Antena Căutare

Părintele Calistrat, apărat de enoriași: „E o înscenare”. Susținătorii săi au lansat o petiție în mediul online

Susținătorii părintelui Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni îi iau apărarea în mediul online. Enoriașii au lasnat o petiție prin care cer ca duhovnicul să fie „lăsat în pace”.

colaj foto parintele calistrat chifan la antena 1 si in biserica alaturi de enoriasi
Susținătorii părintelui Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni îi iau apărarea în mediul online. Enoriașii au lasnat o petiție prin care cer ca duhovnicul să fie „lăsat în pace”. | Capturi Antena 1

Părintele Calistrat a fost în atenția tuturor, după ce, în urmă cu câteva zile a apărut un clip în care se poate observa cum lovește două femei. Cu toate acestea, incidentul din curtea bisericii a împărțit opinia publică în două. Pe de o parte se află cei care condamna fața bisericească pentru gestul său, în timp ce susținătorii săi încearcă să îi ia apărarea în tot felul de moduri, transmite Adevărul.ro.

Susținătorii părintelui Clistrat au lansat o petiție pentru a-l apăra pe duhvnic. Câte semnături au strâns până acum

În urmă cu câteva zile, în mediul online a apărut o filmare în care apare Părintele Calistrat apare lovind o enoriașă. În imagini se poate observa cum duhovnicul lovește cu palma o femeie și aceasta cade le pâmânt, în timp ce alteia îi adresează mai multe injurii. Deși el era însoțit de alte două persoane îmbrăcate în straie preoțești, nimeni nu a intervenit.

Citește și: Cine este Părintele Calistrat și ce se știe despre trecutul său. Motivele pentru care Patriarhia îl ”desființa” în 2003

Inițial, părintele a declarat că cele două femei ar fi avut un conflict ă cu altcineva, însă ulterior a spus că nu s-a întâmplat „mare lucru” și le-a acuzat pe femei că „au deviaţii de comportament sau puţină isterie”.

După ce imaginile s-au viralizat, Poliția Iași s-a sesizat și anchetează cazul, iar purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor, Constantin Sturzu a declarat că părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor.

Măsurile luate împotriva lui au împărțit opinia publică în două. În timp ce unii sunt mulțumiți că acesta a fost sancționat susținătorii lor apelează la orice variantă pentru a-l apăra.

Citește și: Ce s-a întâmplat la spital cu femeile agresate de Părintele Calistrat. Declarațiile cadrelor medicale

Recent, enoriașii au lansat o petiție în mediul online, prin care susțin că totul „este o înscenare” și cer ca Părintele Calistrat să fie „lăsat în pace”. Mi de români au semnat până acum petiția online, după scandalul în care acesta a fost implicat.

„Am inițiat această petiție pentru a-l susține pe părintele Calistrat Chifan de la mânăstirea Vlădiceni. În tot acest scandal este foarte important să nu dezbinăm Biserica Ortodoxă Română, singura instituție care mai stă în calea mântuirii neamului”, susțin inițiatorii, potrivit sursei citate anterior.

„De altfel, în presă a apărut doar un singur fir epic al poveștii. Cu toate că personalul medical a afirmat că cele două surori au injurat medicii și că au refuzat orice alt consult suplimentar, nimeni nu s-a sinchisit să spună acest lucru. Așadar, vrem aflarea adevărului si vrem protejarea parintelui Calistrat de neomarxistii care îl atacă necontenit”, se mai arată în petiția online.

Până în prezent, petiția a adunat peste 30.000 de distribuiri și aproape 3800 de semnături, inițiatorii susținând că preotul ieșean este nevinovat.

„E nevinovat, totul e o înscenare”, „Surorile lui Iuda trebuie pedepsite”, „Semnez petiția, pentru că îl susțin”, sunt doar câteva dintre mesajele celor care au semnat deja și cred în nevinovăția părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Echipa Observator Antena 1 care a transmis de pe frontul din Ucraina, premiată de Majestatea Sa Margareta... Reacția lui Ilie Năstase când a fost prins de poliție băut la volan, în Capitală, cu o alcoolemie de 0,40 mg/l. Măsurile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x