Antena Căutare

Părintele Calistrat s-a întors în biserică și ține slujbe, după ce a lovit o femeie în curtea mănăstirii: „Și-a ispășit pedeapsa!”

Părintele Calistrat Chifan s-a întors în biserică, pentru a sluji, chiar de Crăciun, după ce „și-a ispășit” pedeapsa, așa cum au transmis reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Părintele Calistrat s-a întors în biserică și ține slujbe, după ce a lovit o femeie în curtea mănăstirii: „Și-a ispășit pedeapsa!”
Părintele Calistrat s-a întors în biserică și ține slujbe, după ce a lovit o femeie în curtea mănăstirii: „Și-a ispășit pedeapsa!” | Captură Video Youtube

Iată că, după momentul controversat în care Părintele Calistrat a fost filmat în timp ce lovea o femeie în curtea Mănăstirii Vlădiceni, acesta s-a întors în biserică, unde a ținut slujbe de Crăciun.

Părintele Calistrat a revenit la slujbă, în biserică, după ce și-ar fi „ispășit pedeapsa”. Ce au transmis reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei

Iată că Părintele Calistrat s-a întors sp slujească în biserică, după ce i-a fost oprită activitatea, în urmă videoclipului controversat care a apărut cu el pe internet, în timp ce lovea o enoriașă.

„Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor, care s-au încheiat pe 23 noiembrie. Atunci s-a luat decizia de a fi oprit pentru încă o perioadă de 30 de zile de la slujirea celor sfinte. Poate spuneți că e o pedeapsă prea blândă, însă pentru un preot este un lucru foarte dureros să nu poată sluji. Mai mult, această pedeapsă i-a afectat și pe credincioșii care au continuat să vină la Mănăstirea Vlădiceni, dar nu s-au mai putut spovedi, cum făceau de obicei, la părintele Calistrat”, a declarat Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iașilor, potrivit libertatea.ro.

Părintele Calistrat „și-a ispășit pedeapsa”, iar acesta a redevenit preot cu drepturi depline, a declarat Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iașilor.

Citește și: Noi imagini scandaloase cu Părintele Calistrat. Cât i-a cerut unei enoriașe pentru un pomelnic, deși ea a spus că nu are bani

„În condițiile în care fiecare eparhie are autonomie administrativă locală, comentariul meu în cazul menționat devine irelevant. Nu la fel de irelevante pot deveni însă urmările în timp ale oricărei decizii luate de o eparhie care se confruntă cu situații și cazuri ce atrag atenția la nivel național. Libertatea (decizională) presupune constant responsabilitatea (eparhială)”, a precizat Vasile Bănescu pentru sursa citată mai sus.

Cum a fost pedepsit Părintele Calistrat după incidentul de la Mănăstirea Vlădiceni

Preotul Calistrat Chifan nu va mai oficia slujbe pe durata anchetei poliţiştilor, după ce a fost acuzat că a lovit două femei în curtea bisericii.

Citește și: Părintele Calistrat, apărat de enoriași: „E o înscenare”. Susținătorii săi au lansat o petiție în mediul online

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor, Constantin Sturzu a declarat că părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor.

"În luarea unei decizii finale se va lua în calcul şi rezultatul plângerii depuse la Poliţie de persoana implicată în incident. O astfel de situaţie produce, desigur, multă durere şi întristare, ea devine prilej de sminteală şi de judecată.

Perioada de post care începe mâine este, pentru toţi credincioşii ortodocşi, şi un timp al pocăinţei, al cercetării conştiinţei, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniţi şi pace inimilor tulburate", a afirmat Constantin Sturzu, conform News.

Scumpiri în anul 2023. Pentru ce vor scoate românii mai mulți bani din buzunare... (P) Cum să-ți clădești o afacere de succes în mediul online prin colaborarea cu o firmă de web design...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x