Antena Căutare

PAŞTE 2018. Ce NU ai voie să faci sub nicio formă în MARŢEA MARE din Săptămâna Patimilor

Predica ortodoxă din Marțea Mare le amintește credincioșilor că trebuie să se întărească în post, să nu cedeze lenei și adormirii sufletești, să păstreze trezvia duhovnicească. 

Predica ortodoxă din Marțea Mare le amintește credincioșilor că trebuie să se întărească în post, să nu cedeze lenei și adormirii sufletești, să păstreze trezvia duhovnicească.

PAŞTE 2018. Cuvinte esențiale care se cântă în biserică în Marțea Mare, potrivit Triodului:

- Să lepădăm lenea departe de noi și să întâmpinăm pe Hristos, Mirele cel fără de moarte, cu făclii luminoase și cu cântări
- Să avem din destul în vasele sufletului nostru untdelemn de împărtășire
- Zis-ai ucenicilor, Bunule, privegheați că nu știți ceasul în care va veni Domnul...
- De lenea sufletului meu dormitând eu, Mire-Hristoase, n-am agonisit candelă aprinsă din virtuți și m-am asemănat fecioarelor neînțelepte, trândăvind în vremea lucrării...

- Stăpâne, scutură somnul meu cel întunecat, scoală-mă și mă primește în cămara ta, împreună cu fecioarele cele înțelepte, unde este glasul cel curat al celor ce prăznuiesc și cântă neîncetat Doamne, slavă Ție!

PAŞTE 2018. Marţea Mare, numită şi Marţea Seacă, este ziua dedicată predicii de pe Muntele Măslinilor, când Iisus a anticipat distrugerea marelui Templu, dar şi propriile patimi.

Marţea Mare sau Marţea Seacă este şi ultima zi în care oamenii mai pot munci la câmp sau în care se mai spală şi se calcă. Se spune şi că bărbaţilor care îşi ajută soţiile cu treburile din casă le va merge bine tot anul.

Perioada de dinaintea Sfântului Paşti, numită şi Săptămâna Patimilor, este o săptămână sfântă şi binecuvântată, când credincioşii se pregătesc să primească lumina Învierii, presărată cu rânduieli şi obiceiuri străvechi. În biserici se ţin zilnic slujbe speciale, numite Denii.

Angajări MASIVE. Mii de posturi sunt disponibile în Ministerul Apărării Naționale! Ce se caută și care este SALARIUL!... PAȘTE 2018. Când se vopsesc, de fapt, ouăle de Paşte. Greşeala pe care toate gospodinele o fac...
Cele mai populare nume de copii din Europa. Ce alegeri au făcut părinții pentru micuții lor
Specialiștii au stabilit care sunt cele mai populare nume de copii din Europa. Alegerea numelui...
Horoscopul zilei de 26 martie 2023. Scorpionii pierd bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 martie 202 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac. Aceștia...
Parteneri
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x