Patriarhia Română, răspuns dur după mesajul lui Klaus Iohannis: „Nu Biserica ia deciziile, ea doar le respectă”

Patriarhia Română reacționează în urma mesajului transmis de președintele României: „Nu biserica ia deciziile, ea doar le respectă”.

Patriarhia Româna a transmis o reacție oficială la declarațiile făcute de președintele Klaus Iohannis.

„A fost un acord interinstituțional, oficial și public. Este firesc să cerem lucruri care nu intră în conflict cu nimic din reglementările în vigoare.

Nu Biserica ia deciziile, ea doar le respectă”, a transmis Patriarhia Română.

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă înainte de ședința de la Guvern și le-a reamintit românilor că nu e cazul să se relaxeze, ci ar trebui să stea acasă de Paște.

Astfel, în cadrul declarațiilor făcute înainte de a discuta cu premierul, Iohannis a declarat că va solicita Guvernului să revină asupra acordului.

„Astăzi suntem în prima zi din starea de urgență prelungită și din păcate nu avem niciun motiv de relaxare. Avem între timp peste 7200 de cazuri infectate. Avem de ieri până astăzi 20 de persoane care au murit și 340 de persoane în plus infectate cu coronavirus. Deci, nici vorbă de relaxare.

Și ca să fie foarte, foarte clar și nu a ajuns încă la toată lumea. Cuvântul de ordine este stați acasă. Este regretabil să observăm și în viața noastră și în viața publică.

Probabil intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles prea bine ce se dorește acolo. Nu este cazul să ne relaxăm, iar explicațiile care s-au dat au fost prea optimiste”, a declarat Iohannis.

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri