Antena Căutare

Patrimoniul RAPPS ar putea fi scos la vanzare

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea a anuntat ca patrimoniul RAPPS ar putea fi scos la vanzare, prin licitatie publica. Motivul? Foarte multe structuri turistice de cazare si de agrement sunt abandonate, a afirmat Udrea.


"Sunt hoteluri aflate in paragina, structuri de agrement facute in vremea lui Ceausescu, ajunse astazi in administrarea unor directori numiti politic la fiecare nou guvern si care nu au competenta, nici pregatirea si nici interesul sa administreze aceste structuri la standardele la care se face turism, totusi, chiar si in Romania, nu vorbesc in afara Romaniei. Deci, am cerut sa se vanda aceste structuri", a adaugat seful MDRT.

In ceea ce priveste data la care vor avea loc licitatiile, Udrea a spus ca in primul rand trebuie aprobat proiectul de vanzare a intregului patrimoniu RAPPS.

"Uitati-va la vilele in care locuiesc fostii sau urmasii fostilor nomenclaturisti sau ai nomenclaturistilor moderni. Stau in vile de protocol, nu platesc chirie, li se pare ca merita sa stea acolo. Nu! Daca cineva isi permite si vrea sa stea intr-o astfel de vila sa o cumpere. Sa dea statului banii pe vila respectiva si apoi sa o foloseasca precum un bun proprietar, nu sa traga doar foloasele de pe urma unui stat care inca isi mai permite sa creeze astfel de avantaje", a mai spus seful MDRT.

sursa: Jurnalul

Cluj: Tencuiala unei cladiri vechi a cazut peste trei copii... INS: In 2011 s-a inregistrat cel mai mic numar de casatorii din ultimele sase decenii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x