Antena Căutare

INS: In 2011 s-a inregistrat cel mai mic numar de casatorii din ultimele sase decenii

Numarul nou-nascutilor a scazut cu 10% in acest an fata de 2010, iar cel al casatoriilor s-a redus cu 11 procente, potrivit raportului realizat de Institutul National de Statistica (INS).


Nici cu nasterile nu stam mai bine. Anul acesta au venit pe lume doar 110.000 de copii, cu 10% mai putin decat anul trecut.

Cum sporul natural a fost negativ, populatia a scazut cu aproape 40.000 de persoane in primele sapte luni din 2011. Efectele acestui trend pe termen lung vor fi simtite in primul rand pe piata muncii, pentru ca mai putini nou-nascuti inseamna automat mai putine persoane care la maturitate vor avea un serviciu si vor plati astfel contributiile catre stat.

Drept urmare, va avea de suferit si intregul sistem de asigurari sociale, avand in vedere ca peste 20 de ani vor iesi la pensie peste doua milioane de persoane ale caror venituri nu vor avea niciun fel de sustinere.

sursa: Antena3

Patrimoniul RAPPS ar putea fi scos la vanzare... Vrancea: Un copil a murit pe scarile bisericii unde a fost trimis sa cerseasca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x