Antena Căutare

Patronatele cauta joburi pentru romani

Uniunea Generala a Industriasilor din Romania (UGIR-1903) a lansat ieri proiectul strategic pe fonduri structurale “Qualymatch - Sistem integrat de asistenta pentru imbunatatirea accesului pe piata muncii pe baza calificarii”.

Cristina Zevedei, director general AMPOSDRU, a declarat pentru Jurnalul National ca nu vor mai fi probleme legate de platile pentru proiecte.

"Astazi (ieri, n.r.) ne-au intrat banii, iar platile se vor face incepand cu 1 martie. Noua echipa de la Bruxelles ne sprijina foarte mult", spune Cristina Zevedei.

Proiectul lansat ieri are o valoare totala de 16.820.184 lei si se va derula pe o durata de 30 de luni, in opt regiuni ale tarii, in parteneriat cu e-Training Formación y Desarrollo din Spania.se.

Reteaua de asistenta la nivel local va fi accesibila in orasele Bucuresti, Piatra Neamt, Focsani, Brasov, Targoviste, Bistrita, Deva si Ramnicu Valcea. Cezar Coraci, liderul UGIR 1903, a declarat ca patronatele incearca sa faca mai mult decat Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), cunoscandu-se nevoile angajatorilor din teritoriu.

In urma acestui proiect, cel putin 1.600 de persoane isi vor imbunatati adaptabilitatea pe piata muncii pe perioada proiectului, dintre care 40% prin participare la programe integrate.

De asemenea, cel putin 2.400 de persoane vor beneficia de o vizibilitate mai buna pe piata muncii si de o pozitie mai buna in procesul de mediere ca urmare a activitatilor din proiect. Pentru 400 de persoane va fi facilitat demersul antreprenorial pe perioada proiectului, iar cel putin 7.500 de persoane vor fi mai bine informate cu privire la oportunitatile si cerintele pietei muncii.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

VIDEO! Cristian Cioaca fata in fata cu detectorul de minciuni... Guvernul a decis desfiintarea a peste 11.500 paturi de spital...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x