Antena Căutare

Paul Pacuraru si Dan Ilie Morega, acuzati de fapte de coruptie, au fost achitati

Paul Pacuraru, fostul ministru al Muncii, si Dan Ilie Morega au fost achitati, astazi, de catre Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in procesul in care sunt acuzati de fapte coruptie. Decizia este definitiva.

Paul Pacuraru, ministru al Muncii in perioada 3 aprilie 2007 - 23 septembrie 2008, si Ilie Morega, membru AGA la societatile comerciale ale complexului Energetic Rovinari, au fost trimisi in judecata pentru fapte de coruptie, in decembrie 2008.

Potrivit procurorilor, in 3 iunie 2007, Ilie Morega i-ar fi promis lui Paul Pacuraru ca il va sprijini pe fiul lui sa obtina contracte de achizitie publica in domeniul formarii profesionale la Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni si Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, in conditiile in care ministrul va numi in functia de inspector sef la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Gorj persoana indicata de Morega.

La data la care Morega i-ar fi facut promisiunea lui Pacuraru, fiul ministrului depusese o oferta de participare la o licitatie organizata de Complexul Energetic Turceni in vederea achizitionarii contractului "Instruire cursuri protectia muncii", in valoare de 45.500 lei, iar ulterior a depus o oferta pentru a participa la licitatia organizata de Societatea Nationala a Lignitului Oltenia pentru contractul de achizitie publica "Comunicare si spirit de echipa" in valoare de 68.000 de lei.

Morega i-ar fi promis lui Pacuraru, iar acesta din urma ar fi acceptat, ca il va sprijini pe fiul acestuia sa obtina respectivele contracte.

In 15 iunie 2007, Pacuraru a numit in functia de inspector sef interimar al ITM Gorj persoana indicata de Morega.

In 3 mai 2011, un complet de trei judecatpri al ICCJ i-a achitat pe cei doi, insa DNA a facut recurs, care a fost respins luni.

Sursa: Jurnalul National

VIDEO! Tanar, bruscat si jignit in sectia de politie... Peste 2400 de accidente de munca au avut loc in 2011 in Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x