Antena Căutare

Peste 2400 de accidente de munca au avut loc in 2011 in Romania

O statistica deloc vesela dar totusi cu o nota pozitiva pentru anul 2011 a fost prezentata de catre Dantes Nicolae Bratu, inspectorul general de stat de la Inspectia Muncii. In primele 11 luni ale acestui an, peste 2.400 de persoane au fost implicate in accidente de munca, iar 193 dintre acestea au murit, numarul incidentelor de acest tip fiind in scadere fata de anul 2010, anunta Mediafax.

Numarul persoanelor accidentate a scazut cu 20,31% fata de 2010, cand au fost 3.116 de accidente, iar numarul celor accidentati mortal a scazut cu 32%, cand au fost 284 de cazuri.

Cele mai multe accidente de munca au fost in domenii precum silvicultura si exploatare forestiera (14 accidentati mortal, cu 44 la suta mai putin decat in 2010), constructii de cladiri (25 de accidentati mortal fata de 39 in 2010), lucrari speciale de constructii (11 in acest an fata de 18 anul trecut), transporturi terestre si transporturi prin conducte (18), lucrari de geniu civil (noua) si prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei (cinci).

"Ca urmare a activitatii de preventie desfasurata de inspectorii de munca, prin intensificarea controalelor la agentii economici se constata o scadere a incidentei accidentelor de munca in anul 2011 comparativ cu aceeasi perioada a anului 2010 si implicit o imbunatatire a starii de securitate si sanatate la locul de munca", a declarat Dantes Nicolae Bratu.

El a mai precizat ca in perioada ianuarie - noiembrie au fost cercetate sase evenimente majore de munca: trei explozii (in Neamt, Hunedoara si Gorj), o surpare (in Alba), un incendiu (in Suceava) si un incident periculos (in Dambovita).

Inspectorul general de stat a mai precizat ca pana la sfarsitul anului 2012 toate statele membre UE trebuie sa reduca cu 25 la suta numarul accidentelor de munca, Romania fiind in grafic.

Sursa:Antena3

Foto: Intact Images

Paul Pacuraru si Dan Ilie Morega, acuzati de fapte de coruptie, au fost achitati... De sarbatori nu se mai ridica masinile parcate ilegal in Sectorul 4...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x