Antena Căutare

Pelerinaj in genunchi la manastirea Nicula de Sfanta Marie

Peste o mie de oameni au inceput inca de aseara pelerinajul spre manastirea Nicula, din judetul Cluj, lacas de cult care poarta hramul Adormirii Maicii Domnului. E sarbatoare mare acolo de Sfanta Marie. Astazi, la miezul noptii, peste 20 de mii de oameni sunt asteptati sa fie de fata cand un sobor de preoti va scoate icoana facatoare de minuni din manastire.

Majoritatea credinciosilor au urcat in genunchi dealul care duce la manastirea Nicula. Au mai gasit puterea chiar daca au venit din Moldova sau din Banat. Ei spera ca astfel, le vor fi iertate pacatele. Anul acesta, lor li se vor alatura si credinciosii greco-catolici.

“Ca si la sfinti, Adormirea este mai mare decat nasterea si atunci, Adormirea inseamna ca este omul la valoarea la care a ajuns prin trairea lui pe pamant”, a explicat staretul Manastirii Nicula, Nicolae Moldovan.

Sarbatoarea a pus la grea incercare si autoritatile locale. Drumul plin de gropi pana la manastire a intrat intr-un proces de asfaltare de urgenta. In plus, vremea racoroasa din ultimele zile i-a obligat pe credinciosi sa vina cu bagaje suplimentare: corturi, saltele gonflabile, folii de plastic sau umbrele.

Cu ajutorul lor vor incerca sa reziste pana la ora 17, cand incepe liturghia. Ea va fi urmata de acatistul Maicii Domnului si de slujba arhiereasca. La miezul noptii se inconjoara biserica de trei ori.

Pe tot parcursul pelerinajului, echipaje de la jandarmerie, pompieri si salvare vor fi pregatite sa intervina in caz de incidente.

Rafuiala in stil mafiot in mijlocul Bucurestiului: un barbat, taiat cu suriul... Adrian Nastase: Cat de "superficiala" poate fi o rana la o distanta de 1mm de carotida?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x