Antena Căutare

Peste 60.000 de credinciosi au venit in pelerinaj la moastele Sfantului Dumitru

Ziua Sfantului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor, a adunat astazi zeci de mii de credinciosi pe Dealul Patriarhiei. Dornici sa se roage la moaste, oamenii s-au asezat la rand de dimineata. Asa se face ca, pe la orele pranzului, coada se intindea pe mai bine de 3 kilometri. Nu toata lumea a rezistat aglomeratiei, unei tinere i s-a facut rau, iar o femeie a avut nevoie de ajutorul medicilor.

Orele au curs incet astazi pentru credinciosii veniti sa se roage la moastele Sfintilor Constantin si Elena, Dimitrie cel Nou si Nectarie. La orele pranzului, 15.000 de credinciosi asteptau, iar coada s-a intins pe 3 kilometri. In ciuda orelor petrecute in picioare, vremea a fost de partea oamenilor.

Imbracati bine, sa suporte frigul, si cu pachetelul de mancare la ei, credinciosii se gandesc doar la clipa in care vor ajunge la moaste.

Cei mai multi credinciosi au asteptat o zi si o noapte ca sa ajunga la racla. Insa, nu toti au reusit sa reziste aglomeratiei si oboselii.

Pana astazi, prin fata raclelor au trecut 60.000 de pelerini. Credinciosii pot veni la Patriarhie pentru a se inchina la moaste pana marti.

Un copil se zbate intre viata si moarte, din cauza sistemului medical din Romania... Marinimia credinciosilor, sursa de profit pentru cersetori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x