Antena Căutare

Un copil se zbate intre viata si moarte, din cauza sistemului medical din Romania

Sistemul romanesc le-a condamnat copilul la moarte, dar ei au hotarat sa-l salveze cu orice pret. Parintii bebelusului bolnav, care a aterizat fortat la Timisoara, rasufla usurati. Baiatul si-a revenit ca prin minune, dupa luni intregi de peripetii, pericole si riscuri. Au castigat lupta, insa razboiul continua. Sunt blocati fara niciun ban intr-un oras strain, iar acasa ii asteapta fiica lor de 14 ani, care si-a vandut lucrurile ca sa-si salveze fratele.

In bratele mamei lui, intr-un spital din Timisoara, un copil de un an si doua luni se lupta pentru viata. Ieri, respiratia i s-a oprit in avion, iar parintii lui au crezut ca-l pierd asa ca i-au cerut pilotului sa aterizeze fortat. Astazi, copilul si-a revenit miraculos.

E inca o lupta castigata in razboiul cu moartea. Ionut a venit pe lume sub o stea neagra. S-a nascut bolnav, intr-un sistem la randul lui bolnav. Dar s-a nascut langa niste parinti dispusi sa lupte pana la capat. Cu sistemul, cu boala si cu moartea.

Dupa o operatie esuata in Romania, parintii lui au vandut tot si au plecat la Barcelona. Au dat totul. Pentru copilul lui, tatal si-a dat o parte din ficat, chiar daca operatia l-a lasat falit si fara putere de munca. Dupa transplantul facut la Barcelona in luna mai, Ionut parea ca si-a revenit. Dar saptamana trecuta, au aparut complicatiile. O simpla raceala l-a adus din nou in spital, in pragul mortii.

La Spitalul din Fundeni, medicii le-au spus in fata ca zilele lui Ionut sunt numarate. O veste care nu i-a daramat, ci le-a dat puterea sa ia decizii, curajul sa treaca peste riscuri, hotararea sa lupte pana in panzele albe pentru viata copilului lor. Au decis sa plece din nou, pe proprie raspundere, cu o cursa de linie, spre spitalul din Barcelona.

"Doctorii ne-au spus ca pe avion nu rezista. Dar decat sa moara acolo, am spus sa-i mai dam o sansa, sa mergem cu el la Barcelona", spune tatal copilului.

Au cerut un avion sau macar o ambulanta care sa-i duca pana la aeroport.

La Timisoara, in zbor, copilul a incetat sa respire. Pilotul a dus avionul de urgenta la sol. Inca o decizie nebuneasca, dar salvatoare. Ionut si-a revenit pentru moment. Dar parintii lui nu pot inca sa doarma linistiti. Vor sa ajunga la Barcelona cu orice pret. Nu mai au bani deocamdata si nici puterea sa munceasca. Puterea sa lupte si sa spere e tot ce le-a ramas.

Jean Padureanu, presedintele clubului Gloria Bistrita, a fost talharit in fata casei sale... Peste 60.000 de credinciosi au venit in pelerinaj la moastele Sfantului Dumitru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x