Antena Căutare

Pelerinaj la mormantul sotilor Ceausescu: Zeci de nostalgici l-au plans pe dictator

Cu avant tovarasesc si amintiri din epoca de aur, zeci de nostalgici l-au plans pe Nicolae Ceausescu la mormant. La 23 de ani de la caderea comunismului si lichidarea dictatorului, tovarasii au dovedit ca modernismul nu e chiar asa rau: au urmarit minute bune un colaj de fotografii si filme din vremuri apuse in cimitir.

Sunt aceiasi oameni care, pe 25 decembrie si 26 ianuarie, ii aprind tovarasului lumanari la mormant. "Indiferent de timp, indiferent de vreme, ca a fost viscol, ca a fost ger, noi ne-am facut datoria fata de tovarasul Nicolae Ceausescu", a spus unul dintre nostalgici.

Nu batuse ceasul ora 10:00, cand 30 de nostalgici erau deja la mormantul cuplului comunist. "Ii transmitem sa nu fie trist/ Noi mergem cu Partidul Comunist", au strigat membrii noului PCR Un partid care promite sa fie tot mai popular, dar care are ceva probleme de colectiv: "Suntem foarte multi, nu pot sa spun cati, ca ne lovim de o problema. Toti spun: Dom'le, inscrieti-va voi si ne inscriem si noi".

Cu jumatate de gura, tovarasii recunosc ca democratia le-a adus, totusi, un lucru bun: libertatea de exprimare. Dar si tehnica moderna, din moment ce Nicolae Ceausescu a fost deplans pe monitorul unui DVD-player portabil.

Pelerinajul la mormantul sotilor Ceausescu a durat pana dupa pranz. Nostalgicii promit ca vor reveni si de ziua secretarului-general al Partidului Comunist, adica la sfarsitul lui ianuarie.

Vreme neobisnuita la munte:Termometrele au aratat 14 grade Celsius la Paltinis... De Craciun, romanii au asediat fast-food-urile de la mall...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x