Antena Căutare

Vreme neobisnuita la munte:Termometrele au aratat 14 grade Celsius la Paltinis

Cine e la munte are parte de-o vreme cum n-a mai fost demult de Craciun. In statiuni a fost mai cald decat jos, la campie. Fenomenul se numeste inversiune termica. 14 grade au aratat termometrele la Paltinis si 13 la Poiana Brasov.

Fiecare turist care a urcat cu telecabina sus, la Babele, a ramas fara grai. Doar zapada te ducea cu gandul la iarna. Soarele si aerul caldut aminteau mai degraba de primavara.

13 grade cu plus aratau azi termometrele la Poiana Brasov si la Predeal. Pe asa o vreme, sarbatoarea s-a mutat din pensiuni, de la gura sobei, pe partie. 14 grade au fost la Paltinis si 11 la Sinaia. Fenomenul, spun meteorologii, se numeste inversiune termica. Practic, masele de aer cald care au patruns pe teritoriul tarii noastre s-au instalat la altitudini mari pentru ca nu au reusit sa dizloce masa de aer rece.

Temperaturi ca de primavara au fost in tot sudul si vestul tarii. De suferit au avut orasele din estul tarii, acolo unde masele de aer rece au mentinut gerul, mai putin taios decat in ultimele zile. Au fost -5 grade la Focsani si la Adjud si -4 la Botosani si la Suceava.

O creatoare de moda, retinuta de procurori pentru trafic de droguri... Pelerinaj la mormantul sotilor Ceausescu: Zeci de nostalgici l-au plans pe dictator...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x