Antena Căutare

Pensia primului cosmonaut roman, Dumitru Prunariu, ciuntita cu 70% de Guvernul Boc

Taierea pensiilor militarilor nu l-a ocolit nici pe singurul cosmonaut roman. Generalul in rezerva Dumitru Prunariu a primit, in prima luna din acest an, doar 30% din pensia pe care o lua in mod normal. Statul nu ii recunoaste lui Prunariu cei trei ani cat s-a pregatit in URSS pentru zborul in spatiu si timpul pe care acesta l-a petrecut in Cosmos.

"Pe vremea lui Ceausescu era un banc cu mine. Zice ca atunci cand m-am intors din cosmos as fi fost intrebat: Prunariu, cum consideram zilele acelea de stat in cosmos? Zile libere sau concediu fara plata? Ei bine, acum... Nu s-a gasit exact perioada din care am intrat in aviatia miliara pana cand m-am intors in pregatire, timp de 3 ani de zile, din oraselul stelar", povesteste Prunariu.

"Am depus in luna decembrie documentele de salarizare pe care le-am avut de la inceputul carierei mele si acum, in luna ianuarie, pensia mi-a venit 30% din valoarea pe care am avut-o in luna decembrie", sustine Prunariu.

Generalul in retragere spune ca, dupa taierea pensiei, isi vede viitorul incert.

"Pana nu demult nu mi-a fost frica de asa ceva, pentru ca m-am simtit un cetatean protejat de stat. De data asta imi pun intrebari si caut solutii pentru mine si pentru apropiatii mei", a spus acesta.

Prunariu a mai anuntat ca va face toate demersurile legale pentru a-si redobandi drepturile.




sursa:Antena3.ro

Ministerul Sanatatii se eschiveaza de la plata terapiei pentru copiii autisti... Ministerul Culturii a ajuns la un acord cu Primaria Capitalei: Monumentul "Crucea Secolului" se muta, temporar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x