Antena Căutare

Pensii 2019. Ce venituri nu se mai pot cumula dacă te-ai pensionat anticipat

Pensii 2019. Ce venituri nu se mai pot cumula dacă te-ai pensionat anticipat

Pensii 2019. Ce venituri nu se mai pot cumula dacă te-ai pensionat anticipat
pensii 2019

Pensii 2019. Ce venituri nu se mai pot cumula dacă te-ai pensionat anticipat sau anticipat parțial.

Cei care s-au pensionat înainte de nu mai pot cumula pensia cu anumite venituri pentru că riscă suspendarea dreptului de pensie.

Legea pensiilor interzice cumulul pensiei anticipate și celei anticipate parțiale cu venituri precum cele din salarii și nu numai. Cei care încală legea riscă piederea pensiei.

Noua Lege a Pensiilor. Ce schimbări sunt la pensia anticipată și pensia anticipată parțială

Cumul Pensii 2019. Ce venituri nu se mai pot cumula

Pensionatul anticipat nu mai poate lucra în baza unui contract de muncă, veniturile salariale neputând fi câștigate cu cele din pensia anticipată/parțială.

În sistemul public de pensii, pensionarii pot cumula pensia cu venituri de orice natură prevăzute de Codul Fiscal, indiferent de nivelul acestora, cu excepţia „ pensionarului, beneficiar al unei pensii anticipate, care realizează venituri lunare aflându-se în una dintre situaţiile prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I, lit. a) şi b) sau pct. II”.

Art. 6 - (1) În sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii, următoarele persoane:

I. a) persoanele care desfăşoară activităţi pe bază de contract individual de muncă;

b) funcţionarii publici;

c) alte persoane care realizează venituri asimilate salariilor pentru care se datorează contribuţie de asigurări sociale, potrivit Codului fiscal.

II. persoanele care îşi desfăşoară activitatea în funcţii elective sau care sunt numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti, pe durata mandatului, precum şi membrii cooperatori dintr-o organizaţie a cooperaţiei meşteşugăreşti, ale căror drepturi şi obligaţii sunt asimilate, în condiţiile prezentei legi, cu cele ale persoanelor prevăzute la pct. I Cu alte cuvinte, pensia anticipată obţinută de politicieni şi judecători nu poate fi cumulată cu alte venituri.

surse info: avocatnet, adevarul.ro,

Concediu mai lung pentru tați, după nașterea copilului. Câte zile plătite pot primi de la stat... Povestea cutremurătoare a unui bărbat din Dolj care și-a pierdut soția după ce a născut:”Am ieșit din spital cu copilul ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x