„Au aruncat cu biluțe cu scuipat în el”. Pentru Andrei, școala a devenit traumatizantă, după ce tatăl lui a avut curajul să o denunțe pe învățătoarea lui! Ce dovadă are împotriva ei - Foto

 
+2 click pentru
galerie

Pentru Andrei, un elev de clasa a treia din Suceava, școala a devenit traumatizantă, după ce tatăl lui a avut curajul să o denunțe pe învățătoarea lui, care i-ar fi înroșit un test doar pentru că nu face pregătire cu ea. Băiatul ar fi fost agresat cu „biluțe cu scuipat” chiar în timpul orelor de curs.  

Gheorghiţă Iacoban, tatăl elevului de clasa a III-a, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Suceava, a declarat că învăţătoarea Camelia Pătraş a minţit atunci când a spus că nu face pregătire cu elevii de la clasă, în afara cursurilor.

El na transmis un mesaj doveditor pe care l-ar fi primit de la învăţătoare, înainte de izbucnirea scandalului. „Vă rog să cumpăraţi culegerea aceasta pentru Andrei, să lucrăm după ce mă întorc din concediu. O să o folosim tot anul. Vom lucra în plus din ea. Dacă vreţi, bineînţeles. Eu lucrez cu copiii care vin la mine. Toţi au luat-o. Cum vreţi. Costă 18 lei”, se arată în mesaj.  

Gheorghiţă Iacoban a spus că a decis să ia atitudine pentru că nu i se pare normal ca un copil de şcoală primară să fie obligat să facă pregătire. El a precizat că „sunt de acord cu pregătirea, chiar recomand, dar înaintea bacalaureatului, la o admitere pentru facultate, dar nu obligatoriu în clasa a II-a”, potrivit adevarul.ro.

În replică, învăţătoarea a declarat că are la pregătire copii de la alte şcoli din oraş, nu de la clasă. Ea a mai spus că şi părinţii lui Andrei au rugat-o să-l ajute să înveţe şi a făcut lucrul acesta, în afara orelor de curs, dar fără să perceapă bani. 

În ciuda scandalului iscat, tatăl lui Andrei a arătat că nu-şi va muta copilul din clasă. El şi-a trimis băiatul la şcoală, chiar a doua zi după ce a scris pe Facebook că învăţătoarea îl nedreptăţeşte. Copilul a avut parte de incidente traumatizante, fiind umilit, după spusele tatălui, de colegii de clasă. Incidentele s-ar fi petrecut chiar în timpul orelor de curs, în prezenţa învăţătoarei, care s-ar fi făcut că nu vede.  

„A doua zi după această postare, copilul era în clasa, iar cei care fac pregătire aruncau cu biluţe cu scuipat în el, el ridica mâna să o anunţe pe învăţătoare, iar ea se făcea că nu vede. Nu este primul incident, au mai fost şi anul trecut când au fost implicaţi cei care fac pregătire, iar vinovat tot el a fost. Nu vreau să plătesc, nu vreau să aduc cadouri, m-am săturat de ce se întâmplă în şcoli, iar nimeni nu vede, iar cei ce sunt în situaţia mea, nu au curajul să spună nimic. Nu am nimic personal cu învăţătoarea şi nu îl voi muta, dar vreau ca de acum să se respecte programa şcolară, la clasă să fie învăţaţi corespunzător, nu să fie la număr şi să li se dea teme şi exerciţii din materie nepredată cu scopul de a forţa părinţii să cotizeze lunar, începând cu clasa I”, a declarat bărbatul.

Pe de altă parte, Camelia Pătraş susţine că Andrei nu a fost atacat de colegii săi în clasă. „Acest incident nu a avut loc. Nu a existat. Nu i-am spus nimic copilului”, a arătat cadrul didactic.

El le-a transmis un mesaj şi profesorilor din România: „Sunteţi singurii vinovaţi pentru ceea ce se întâmplă atâta timp cât sunteţi de acord cu această practică. Sper ca cei de la inspectorat (n.r. Inspectoratul Şcolar) să fie corecţi şi să vă dea afară pe toţi cei ce procedaţi la fel.  Cum să mă obligi tu, prin şantaj şi note şi discriminare, să vin la tine la pregătire în clasa a II-a? Şi “dacă nu-mi convine să mă mut că nivelul clasei este sus” ? (...) Aşa că, să nu credeţi că lumea este proastă, doar nu are curaj. Rugaţi-vă să nu înceapă să vorbească foştii voştri elevi, tot public. (...) Vă urez tuturor celor ce practicaţi injurii, discriminări, trafic de influenţă, calomnii, constrângeri şi lucraţi cu minori, nu să fiţi daţi afară, ci să fiţi arestaţi, ca în alte state europene. (...) Si nu exista copii prosti, ci profesori incapabili”.

Scandalul de la Suceava s-a iscat în urmă cu trei zile, după ce Gheorghiţă Iacoban a publicat o temă la matematică scrisă de Andrei, care a fost înroşită de învăţătoare, deşi, aparent, rezultatele exerciţiilor erau corecte. facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI