Antena Căutare

Percheziţii la persoane bănuite că au extras metale preţioase din pământ provenit de la Roşia Montană

Poliţiştii din Teleorman au făcut patru percheziţii în două localităţi din judeţ, la persoane bănuite de extragerea de metale preţioase din pământ provenit de la Roşia Montană.

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Teleorman, cu sprijinul Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi al unei grupe C.B.R.N. din cadrul S.I.A.S – I.G.P.R, au făcut, luni, patru percheziţii domiciliare în comunele Mavrodin şi Buzescu, la locuinţele unor persoane bănuite de extragerea de metale preţioase din pământ provenit de la Roşia Montană. "În urma percheziţiilor desfăşurate în judeţul Teleorman, au fost indisponibilizaţi aproximativ 50 de litri de acid nitric, 500 de kg. de deşeuri provenite posibil din extracţie minieră, 375 de kg. de sodă caustică, un cartuş de vânătoare cu alice deţinut în mod ilegal, 71.000 de euro şi 20.000 de lei, precum şi o autoutilitară folosită la transportul acestor bunuri”, se arată în comunicat. De asemenea, au fost ridicate mai multe probe privind alte substanţe (cenuşă, substanţe lichide deversate pe sol, pământ) descoperite la locuinţele percheziţionate, cât şi în şanţurile de scurgere limitrofe, urmând a fi expertizate de către specialişti chimişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică – I.G.P.R.

Sursa : news.ro

Românii au înțeles că trebuie să stea acasă. Baruri și cafenele cu lacătul pe ușă și străzi goale în contextul coronavir... Atenție! Lista persoanelor care pot dezvolta forme severe de coronavirus. Pericolul e mai mare decât credeți, stați în c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x