Pericol de MOARTE pe litoralul românesc! Turiștii care nu se feresc riscă să intre în COMĂ!

Poluare de proporţii pe litoralul românesc! În urma intervenţiei rapide a angajaților Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa au fost strânse aproape 12 tone de material poluant în amestec cu nisip! Ce anunță specialiștii?

Mai multe persoane au sesizat că apa mării este poluată cu produse petroliere în zona plajei Corsaru Negru din Mangalia. Reprezentanţii Apelor Române şi Gărzii Naţionale de Mediu lucrează la izolarea şi curăţarea zonei.

Imaginile cu apa mării poluată cu produse petroliere au fost postate pe Facebook de un locuitor al oraşului Mangalia în ziua de luni, 27 august. Au fost prelevate şi probe din apă, iar plaja a fost închisă. Deocamdată nu se ştie sursa poluării, urmând ca autorităţile să facă verificări în acest sens.

Din primele verificări efectuate se presupune că este o poluare cu hidrocarburi a apei care a fost adusă la mal de curenţii marini, astfel că nisipul a fost poluat.

În acest sens au fost luate probe de apă şi urmează să se stabiliească cu exactitate natura poluării. Porţiunea de plaja din Mangalia, afectată de poluare, a fost închisă şi va fi redeschisă după înlăturarea efectelor produse de poluare.

Efectele intoxicării cu produse petroliere

Pe cale cutanată, intoxicaţia este rară şi uşoară; cel mult se produc arsuri şi iritaţii locale, eczeme ale pielii.

Când produsele petroliere au fost introduse în stomac, după o oră intoxicatul are greţuri şi varsă un lichid cu miros de petrol. Urmează o stare asemănătoare cu beţia mai ales după intoxicaţia cu benzină, somnolenţă, oboseală, leşin, convulsii şi comă. Dacă produsele de ţiţei au pătruns pe cale respiratorie se asociază şi semne pulmonare: tuse, expectoraţie, respiraţie greoaie.

Parteneri
Mena Suvari, actrița din American Pie, dezvăluiri emoționante despre cea mai grea perioadă din viața sa. Ce s-a întâmplat când avea 12 ani
Mena Suvari, actrița din American Pie, a dezvăluit motivul real din spatele dependenței ei de substanțe ilegale. Actrița a trecut printr-o experiență traumatizantă la doar 12 ani și acum a vorbit despre ce impact a avut acea perioadă dificilă asupra sa.
Catine.ro
Ultimele știri