Live acum
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Pericol uriaș pentru șoferi! Autoritățile trag un semnal de alarmă! Ce se întâmplă

Pericol uriaș pentru șoferii din România! Specialiștii au scos la iveală faptul că există riscuri pentru conducătorii auto! Ce trebuie să afli

Pericol uriaș pentru șoferii din România! Specialiștii au scos la iveală faptul că există riscuri pentru conducătorii auto! Ce trebuie să afli

Avertisment cumplit pentru șoferii din România! Zeci de poduri din România au nevoie urgentă de reparaţii, pentru că au ajuns să aibă fisuri în elementele de rezistenţă! Este şi cazul unui pod din judeţul Hunedoara. A fost construit acum mai bine de o jumătate de secol şi are nevoie urgentă de reconsolidare. Autorităţile locale au obţinut fonduri de la stat şi, de anul trecut, au făcut patru licitaţii, doar-doar găsesc o firmă care să facă lucrările. Nu s-a înscris niciuna.

Elemente metalice mâncate de rugină şi bucăţi de ciment şubrezite de trecerea anilor, dar şi de eroziunea apei. Şi totuşi, de peste 50 de ani, nimeni nu a făcut nicio reparaţie pentru ca podul din apropierea oraşului Călan să nu ajungă într-o stare deplorabilă.

Oamenii se gândesc cu groază la inceidentul petrecut la doar 10 kilometri de oraşul lor. La Bretea, un alt pod, tot peste râul Strei s-a rupt în două acum câţiva ani. Din fericire, nu au fost victime. Pericolul nu este însă la fel de mare şi la Călan, spune primarul.

El prezintă încă siguranţă pentru circulaţie, dar din punct de vedere tehnic va trebui făcută această lucrare.

Anul acesta proiectul va fi reevaluat şi propus din nou pentru finanţare.

La nivel naţional, situaţia podurilor este dezastruoasă. 34 dintre de construcţii din România sunt încadrate în categoria de risc 5, cea mai ridicată. Cele mai periculoase poduri sunt pe drumurile naţionale din Vrancea, Hunedoara şi centrul ţării.

Recomandari