Antena Căutare

Persoanele care vin din Spania vor sta în carantină. România a actualizat lista țărilor cu restricții de călătorie

Persoanelei care vin din Spania vor sta în carantină pentru 14 zile. România a actualizat lista țările pentru care se impun restricții de călătorie. Actualizarea intră în vigoare din 11 august.

Persoanele care vin din Spania vor sta în carantină. România a actualizat lista țărilor cu restricții de călătorie Galerie
România a actualizat lista țărilor cu restricții de circulație: Spania, zonă galbenă | Hepta

A fost actualizată lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, state din care toate persoanele care sosesc în România trebuie să intre într-o perioadă de carantină de 14 zile. Spania este considerată zonă galbenă și se impune autoizolarea la domiciliu la revenirea în țară.

Lista intră în vigoare de la data de 11.08.2020 ora 0:00 și poate fi consultată pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică.

Lista țărilor pentru care România a impus autoizolare

ZONĂ GALBENĂ (carantina 14 zile): Africa de Sud, Argentina, Armenia, Aruba, Bahamas, Bahrain ,Bolivia, Bosnia si Herțegovina, Brazilia, Capul Verde, Chile, Columbia, Costa Rica, El Salvador, Guineea, Ecuatoriala, Honduras, Insulele Feroe, Insulele Turks si Caicos, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Irak, Israel, Kazahstan, Kârgâzstan, Kosovo, Kuweit, Luxemburg, Macedonia de Nord, Maldive. Moldova, Muntenegru, Oman, Palestina, Panama, Peru, Puerto Rico, Qatar, Republica Dominicana, Sint Maarten, Spania, Statele Unite ale Americii, Surinam.

Persoanele care vin din Spania vor sta în carantină. România a actualizat lista țărilor cu restricții de călătorie

Citește și: Italia extinde obligaţia de izolare la domiciliu pentru persoanele care vin din România! Până când se impune regula?

Măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din țările/zonele cu risc epidemiologic ridicat și au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni români, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexă 3, art 2, alin 2, lit a) – l).

Carantină persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de această sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități. Carantină se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresa

Cutremur în România, azi-noapte! Ce magnitudine a avut și unde s-a simțit... Incendiu în apropiere de Bucureşti. Mesaj RO-ALERT pentru locuitorii din zonă, care spun că mirosul e insuportabil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x