Antena Căutare

Pesta porcină loveşte din nou! Două ferme mari din judeţul Galaţi au rămas fără mii de animale

Pesta porcină loveşte din nou! Două ferme mari din judeţul Galaţi au rămas fără mii de animale, în doar două săptămâni de la primul focar. Statul promite despăgubiri, însă când vor intra banii în conturile proprietarilor rămâne de văzut. În Dolj, alte ferme care au trecut prin aceeaşi situaţie aşteaptă despăgubirile de aproape jumătate de an. Cu lacătul pe uşă.

Primul focar de pestă porcină a izbucnit la ferma din Lieşti, la începutul lunii august. La câteva zile distanţă, s-a confirmat prezenţa virusului la o altă crescătorie, în localitatea Pechea.

În comuna Pechea din judetul Galati au fost sacrificate, pana acum, peste doua mii de animale. Al doilea focar foarte important este in localitatea Liesti. Acolo, medicii au eutanasiat, pana acum, peste 13 mii de animale, notează Observator.

Ploi torențiale, vijelii și grindină, în mai multe județe din țară, în următoarele ore. Cât ține avertizarea de vreme rea

Din primele date reiese că virusul ar fi apărut în depozitele de cereale, adus acolo de porcii mistreţi. Fermele au fost băgate în carantină, iar proprietarii au primit promisiuni că vor fi despăgubiţi.

Banii de la stat vin însă greu. O ştiu cel mai bine proprietarii a două ferme din Tismana, judeţul Dolj. În aşteptarea despăgubirilor, au pus lacătul pe uşi.

O femeie a fost violată de soț de peste 100 de ori în timpul carantinei. Mărturirisile sunt dramatice: ”A tras perdelele și a dat muzica tare, ca nimeni să nu mă audă țipând!”

Fermele au fost lovite de pesta porcină în aprilie. Peste cinci mii de animale au fost atunci sacrificate. Banii din despăgubiri trebuiau să ajungă în următoarele trei luni. Nici gând însă.

Printre alte promisiuni, şeful DSVSA Mehedinţi se încurcă în calcule. Un lucru este însă cert: proprietarii fermelor au mari dificultăţi financiare.

Proprietarii se plâng că au adunat datorii foarte mari şi se tem că procesul de repopulare va fi unul îndelungat.

Tragedie în Argeș. O fetiță de doi ani și mama ei au murit într-un accident rutier cumplit, provocat de un șofer care a ... Cine sunt persoanele care transmit cu ușurință coronavirusul. OMS, un nou avertisment: ”Trebuie să dublăm eforturile pen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x