Căutare Live

Peste 1,3 milioane de romani isi serbeaza astazi onomastica de Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil

Peste 1,3 milioane de romani isi sarbatoresc, pe 8 noiembrie, onomastica, de ziua Sfintilor Mihail si Gavriil.

Dintre acestia, cei mai multi sunt barbati, peste 740.000, iar aproape 500.000 poarta numele de Mihai. De cealalta parte, mai bine de 350.000 de femei poarta numele Mihaela, iar alte 226.000 se numesc Gabriela.

Arhanghelii din calendarul bisericesc sunt conducatorii cetelor de ingeri. Arhanghelul Gavriil este cel care i-a dat Fecioarei Maria vestea ca il va naste pe Iisus.

In credinta populara, Arhanghelul Mihail este cel care ii vegheaza pe cei bolnavi sau pe cei aflat pe patul de moarte.

In zonele de munte, Arhanghelii sunt considerati patronii oilor. Conform traditiei, in ziua de 8 noiembrie, ciobanii fac "turta arietilor", din malai. Turta este aruncata in tarla oilor. Daca ea cade cu fata in sus, e semn ca, in primavara urmatoare, toate oile vor avea miei, iar daca pica cu fata in jos, inseamna paguba.

Tot in aceasta perioada au loc si "Mosii de Arhangeli", cand credinciosii dau ofrande de pomana pentru morti.Sfântul Ștefan: Peste 400.000 de români își serbează onomastica... Raed Arafat: "Vrem sa aducem in tara medicamente ieftine, dar foarte solicitate"...
Parteneri
Tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei. Ce trebuie să faci pentru a-ți visa ursitul
Sfântul Andrei este sărbătorit la noi în țară în fiecare an în data de 30 noiembrie. Acesta este considerat a fi cel Întâi chemat dintre Apostolii lui Iisus Hristos. La noi în țară există o mulțime de tradiții și obiceiuri de ziua Sfântului Andrei. Multe dintre ele îi ajută pe oameni să se ferească de spiritele rele, în timp ce altele le ajută pe femeie să-și viseze alesul.
Catine.ro
Ultimele știri