Live acumAdela (r)
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

O nouă înșelătorie a făcut ravagii în țară. Peste 10.000 de români, păcăliți să plătească între 400 și 700 de lei pentru un loc de muncă în străinătate

Mii de români care sperau la o viață mai bună și încercau să-și găsească un job în străinătate au fost păcăliți să scoată din buzunare sute de lei, bani care ajungeau în buzunarele celor care le promiteau locuri de muncă în condiții avantajoase. 

O nouă înșelătorie a făcut ravagii în țară. Peste 10.000 de români, păcăliți să plătească între 400 și 700 de lei pentru un loc de muncă în străinătate

Potrivit DIICOT, peste 10.000 de români au fost înșelați de către firme din Sibiu, Hunedoara și Teleorman care în schimbul unor sume de bani cuprinse între 400 - 700 de lei le promiteau locuri de muncă în străinătate.

Cum și-a bătut joc de polițiști un interlop periculos. Bărbatul a fost căutat 12 ani de zile, dar acum e liber ca pasărea cerului

Procurorii de la Biroul Teritorial Sibiu și cu ofițeri de poliție judiciară au făcut 39 de percheziții la domiciliile unor persoane și la sediile a 13 firme din Sibiu, Teleorman și Hunedoara, fiind vizat un grup infracțional organizat suspectat de înșelăciune. Au fost duse la audieri 90 de persoane, iar oamenii legii au stabilit că persoanele incriminate nu au avut niciun moment intenția desfășurării acesteia ci doar induceau în eroare persoane de bune-credință.

Cum acționau persoanele suspecte în dosar

Potrivit procurorilor, suspecții au postat anunțuri pe diferite site-uri de profil din România prin care promiteau locuri de muncă în condiții avantajoase în străinătate, convingându-i telefonic pe cei interesați să se prezinte la sediile din Sibiu unde, contra unor sume de bani cuprinse între 400 – 700 de lei, ofereau garanția găsirii unui loc de muncă pentru cei interesați.

Și hoții lucrează de acasă în vremea Coronavirusului! O femeie din Constanța, sunată de un ”frate” care avea nevoie de 20.000 lei

"În realitate, persoanele în cauză nu au întreprins nicio activitate în scopul obținerii de locuri de muncă, urmărind doar obținerea de câștiguri ilicite", spun procurorii.

Prejudiciul se ridică la 2.000.000 de lei

Conform acestora, până acum s-a stabilit că au fost prejudiciate aproximativ 4.000 de persoane, de la care au fost încasați peste 2.000.000 de lei. De asemena, există indicii că, în realitate, numărul victimelor ar fi mult mai mare, de peste 10.000 de persoane, afirmă procurorii.

În urma perchezițiilor, anchetatorii au ridicat peste 200.000 de lei, documente, zeci de telefoane mobile și suporturi de stocare.

Recomandari