Antena Căutare

Peste porcină face ravagii în România. De Crăciun, vom mânca cârnaţi şi tobă cu carne de import, la prețuri exuberante

33 de judeţe sunt lovite de pesta porcină africană, iar producătorii de mezeluri se plâng că trebuie să aducă materie primă din alte ţări. Românii nici măcar nu pot verifica la raft cu ce carne sunt făcute mezelurile, pentru că pe nicio etichetă nu scrie.

Preparatele din carne de porc pe care le vom consuma de Crăciun vor avea anul acesta gust de Spania, Ungaria sau Germania, principalele ţări din care importăm. Pesta porcină i-a forţat pe procesatori să se aprovizioneze din alte ţări.

Virusul s-a extins în 80% din ţară. Doar opt judeţe au rămas neatinse de pesta porcină africană, ceea ce a făcut ca importurile să explodeze.

Românii nu ştiu însă dacă mezelurile sunt fabricate din carne românească. Pe etichete nu este trecută originea materiei prime. Doar carnea proaspătă are o astfel de etichetă.

Din cauza pestei porcine, exporturile de carne de porc din România ar putea fi interzise. Producătorii spun că preţurile vor exploda.

Fructe coapte din pricina căldurii. Soarele de octombrie a copt căpşunile ca-n miez de vară... Un polițist și-a dat demisia după doar 20 de zile de la angajare: ”Nu vreau să mor din cauza incompetenței voastre”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x