Antena Căutare

Petrecere in avans pentru Sfantul Ion

O tinem din sarbatoare in sarbatoare. Maine este Soborul Sfantului Ioan Botezatorul si peste doua milioane si jumatate de romani isi vor serba ziua onomastica. Unii dintre ei nu au mai avut rabdare si au petrecut in avans. Intr-un club de la malul marii, atmosfera s-a incins pana in zorii zilei.

Chiar daca ziua onomastica a sarbatoritului este abia maine, prietenii lui i-au facut urarile in avans. Pana la urma, important este momentul in care da de baut.

In paharele de pe mesele celor care poarta numele de Ion sau Ioana, au curs rauri de bautura. De la sampanie fina la tarie. Suficienta cat sa invie cheful de distractie si voie buna. N-a uitat, insa, nici de sarbatoarea de azi, Boboteaza. Are, insa, un regret. Putin mai chibzuite si mai atente la dieta, fetele au pus pe primul loc dansul.

Numele Ioan este de origine evreiasca si inseamna "Dumnezeu a avut mila". In Romania, este cel mai des intalnit prenume, astfel ca aproape trei milioane de romani, femei si barbati, au scris in buletin Ion, Ioana, Nelu, Ionica, Ionut, Ionela sau Oana, dar si alte derivate.

Traditie de Boboteaza: botezul cailor ... Traditii si obiceiuri de Boboteaza in Maramures...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x