Antena Căutare

Petrecere la Ateneul Roman in timpul grevei la Finante

Mii de oameni care lucreaza pentru stat au ajuns intr-o situatie dramatica. Cei din Ministerul Finantelor n-au mai suportat ieri si au organizat o greva spontana ...

Ipostaza 1: In timp ce angajatii din Finante isi strigau disperarea pe holurile ministerului, guvernantii si colegii lor de partid aveau treaba. La Ateneul Roman. Serveau vin scump, in cinstea Ministrului de Externe, Teodor Baconschi, care si-a lansat o fundatie. In afara de Ministrul Ialomitianu, care a era blocat in biroul sau de la minister, toti reprezentantii Puterii au fost invitati la petrecere.

Ipostaza 2: Pe holurile Ministerului Finantelor se adunasera furia, revolta, nevoile. Sute de angajati nemultumiti de salariul primit doreau ca ministrul lor sa-i asculte.

Aceasta este Romania de azi. Un contrast intre politicieni si oamenii simpli.

In Ministerul finantelor, salariile angajatilor fara functii sint intre 6 si 13 milioane net. La sumele "maxime" ajung insa cei cu studii superioare si vechime.

"Pe vremea lui Ceausescu aveam 2.200 lei salariul. Si atunci banii aveau valoare. Revolutia m-a prins in cercetare cu 4.000 lei. Sint inginer, am invatat o viata. Acum am 1.300 lei. O rusine! Traiesc din pensia mamei, care are 80 de ani!", si-a spus oful una dintre protestatare in fata camerelor reporterilor.

Situatia reala: In timp ce toate ministerele si-au inclus stimulentele in salarii in ultimii ani, salariatii din Ministerul Finantelor au ramas lunar cu veniturile impartite in salariu si stimulente. Au cerut tuturor ministrilor sa reglementeze situatia, dar nici unul nu i-a ascultat.

Astfel, dupa Guvernul a anuntat reducerea cu 25% a salariilor, aceasta a fost inghitita de cei ce muncesc in MF pentru ca inca au mai primit citeva luni stimulentele, chiar daca si acestea reduse la jumatate. In ultimele 2 luni insa, n-au mai primit decit salariile, iar situatia lor financiara a devenit dramatica.

Azi noapte au fost scene dramatice in Ministerul finantelor. Ministrul Ialomitianu s-a speriat. Dupa ce nu a avut curajul sa discute cu oamenii, a chemat SPP-ul si a plecat sub un cor de fluieraturi. A revenit dupa miezul noptii si pina la 4 dimineata a purtat discutii cu cei nemultumiti.

Circa 200 de oameni au ramas peste noapte sa continue protestul, iar azi dimineata li s-au adaugat toti colegii veniti la munca.

Daca esti bugetar, www.a1.ro iti pune la dispozitie acest spatiu pentru ca tu sa faci public ceea ce te nemultumeste!

Angajatii ANOFM, in greva spontana... Boc deranjat de protestul de la Finante...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x