Antena Căutare

Verde-n față! Ministrul Sănătăţii, despre ce s-ar întâmpla într-un nou caz COLECTIV! Motivul pentru care numărul INFECȚIILOR din spitale este în creștere

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a recunoscut că România nu este pregătită pentru o altă tragedie similară celei din clubul Colectiv, ce s-a petrecut în urmă cu trei ani, soldându-se cu 65 de morți.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a recunoscut că România nu este pregătită pentru o altă tragedie similară celei din clubul Colectiv, ce s-a petrecut în urmă cu trei ani, soldându-se cu 65 de morți.

Pintea a declarat pentru Digi24 că, în cazul unei astfel de tragedii, România ar fi nevoită să ceară ajutor extern.

„În acest moment avem viabile 11 paturi. Atât. Nicio ţară din Europa nu poate să trateze un număr atât de mare de victime cum a fost la Colectiv. Categoric, dacă – şi sper să nu se întâmple niciodată – atunci cu siguranţă trebuie să apelăm la ajutor extern la care am mai apelat. Nu putem să facem faţă nici noi şi nicio altă ţară. Cu siguranţă, vom cere ajutor. Ajutor pe care l-am cerut, inclusiv vara aceasta pentru răniţii de la Mina Rovinari. Dacă există situaţii în care nu am putut face faţă, întotdeauna am cerut ajutorul”, a spus Sorina Pintea.

Ministrul a mai explicat și motivul pentru care numărul infecţiilor intraspitaliceşti este în creştere.

„Numărul infecţiilor din spitale este în creştere, pentru că acum se raportează şi spun că acesta este un lucru bun. În sensul acesta spun că lucrurile merg spre normal. În primul rând, trebuie să recunoaştem greşelile ca să le putem corecta”, a mai spus Sorina Pintea.

La trei ani de la tragedia din Colectiv, România nu mai are o bancă de piele pentru transplant la persoanele cu arsuri majore. Banca de piele a fost indispensabilă în primele zile de la tragedie și în loc ca această măsură de siguranță să fie extinsă, depozitele au fost lichidate.

Și-au pierdut unicul fiu în tragedia din clubul Colectiv, iar un an mai târziu au devenit părinți! Singura dorință a soț... Noiembrie 2018. Ce patriarh vine la București, la sfințirea Catedralei Neamului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x