Antena Căutare

Avertizare pentru părinţi şi dascăli. Plicurile cu bani şi cadouri vin la pachet cu dosare penale pentru dare şi luare de mită

Odată cu apropierea primăverii s-a redeschis şi sezonul strângerii de fonduri pentru educatoare, învăţătoare şi profesoare. Magistraţii şi avocaţii atenţionează atât părinţii cât şi dascălii că plicurile cu bani şi cadourile scumpe pot veni la pachet cu dosare penale pentru dare şi luare de mită.

Avertizare pentru părinţi şi dascăli. Plicurile cu bani şi cadouri vin la pachet cu dosare penale pentru dare şi luare de mită
Plicurile cu bani şi cadouri vin la pachet cu dosare penale pentru dare şi luare de mită

Ca în fiecare an, în preajma zilelor de 1 şi 8 martie s-a redeschis sezonul strângerii de către părinţi a banilor pentru cumpărarea la comun a unor cadouri generoase pentru educatoare şi învăţătoare.

Pragmaticii, pun banii direct în plic în aşa fel încât respectiva educatoare sau învăţătoare să-şi poată cumpăra ce vrea.

Florile de Mărţişor şi de 8 Martie, un business de peste 20 de milioane de euro

Anul acesta fenomenul a fost semnalat pe Facebook de judecătorul Cristi Dănileţ după ce Asociaţia VeDemJust a primit un mesaj de la un părinte în care acesta se plânge că la grădiniţa de stat la care are înscris copilul, se strâng bani pentru educatoare cu ocazia mărţişorului.

Banii ar urma să fie daţi cash, în plicuri, iar suma totală nu este de neglijat. Este vorba de aproximativ 9.000 de lei care vor fi predaţi alături de o felicitare cu numele copiilor.

Derajat de demersul respectivului grup de părinţi mobilizaţi pe aplicaţia WhatsApp, omul întreabă dacă această „afacere” este legală şi dacă poate să sesiseze procurorii.

De ce este mărțișorul alb și roșu? Ce simbolizează aceste culori în cultura populară

În răspuns, VeDemJust atrage atenţia că în Codul de etică al cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar se prevede că profesorilor le este interzis să primească cadouri, bani şi servicii de la elevi sau părinţii.

Postarea VeDemJust se închie cu o întrebare: „Acum aşteptăm să vedem ce vor face educatoarele. Vor primi sau nu vor primi?! ”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nu știi ce cadou să alegi pentru cei dragi? Mărțișorele ecologice sunt la mare căutare. Video

Bărbat care tușea violent, lăsat să urce în avion chiar dacă a solicitat ambulanța de două ori în aeroport. Coronavirusu... Alertă! Greșeala uriașă făcută de femeia din Timișoara cu coronavirus! Autoritățile încearcă să limiteze efectul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x