Antena Căutare

Plouă cu dosare penale la Suceava. Patru medici, dați pe mâna autorităților. Ce se întâmplă acum în spitalul-focar de COVID-19

Ziua şi dosarul penal în Suceava de când a început criza coronavirusului. Plângere penală pe numele a patru medici!

Patru cadre medicale de la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt cercetate de procurori pentru că au refuzat detașarea de la Spitalul Judeţean, unitatea medicală devenită focar.

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a depus plângerea penală pe numele a patru medici de la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc, care ar fi refuzat să respecte ordinul de detaşare la Spitalul Judeţean Suceava.

Plângerea a fost depusă după mai mult de o lună de când medicii au primit ordinul de detaşare şi au refuzat să se ducă la muncă la Spitalul Judeţean Suceava.

Citește și:

„Eu am adus COVID-19 în Europa, în decembrie!” Posibilul „pacient zero” rupe tăcerea! Cum a fost infectat și ce simptome a avut?

Potrivit plângerii, medicii fuseseră detaşaţi prin ordin al Prefectului, de la începutul lunii aprilie, de la Spitalul Câmpulung Moldovenesc la Spitalul Judeţean Suceava.

„A fost înregistrată plângerea formulată de prefectul Judeţului Suceava cu privire la faptul că un număr de patru cadre medicale angajate la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, nu au respectat obligaţiile legale stabilite prin Ordinul Prefectului Judeţului Suceava nr.196 din 1.04.2020 şi ale prevederilor art.1 alin.2 din Ordinul comandatului acţiunii nr.74534/28.03.2020 privind dispoziţia de detaşare la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Ioan cel Nou" Suceava pe perioada instituirii stării de urgenţă la nivel naţional”, a anunţat Cătălin Chiociu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, într-un comunicat de presă.

Suceava: mai multe decese decât raportările oficiale

În Suceava, judeţul cel mai grav afectat, nouă conducere a depistat că numărul persoanelor decedate ar fi mai mare decât ce a comunicat până acum Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Citește și:

Vaccinul anti-coronavirus este gata! Testele au fost ținute secret, până acum: „Am reușit să neutralizăm COVID-19. Suntem primii din lume”

O anchetă greu de desluşit, deoarece spitalul, devenit epicentrul pandemiei cu Covid-19, nu are în acest moment un medic epidemiolog.

Potrivit statisticii obţinute de la morgă de noua conducere a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, din martie şi până acum au murit de coronavirus 186 de oameni şi nu 159, cum arată raportările transmise până acum de Grupul de Comunicare Strategică.

Citește și:

„Coronavirusul se poate transmite și pe cale sexuală”. Noile descoperiri schimbă tot! Bărbații, mai vulnerabili infecției decât femeile

În ultima săptămână, numărul de persoane internate în spital este în scădere, tot mai mulţi pacienţi fiind vindecaţi.

În prezent, sunt trataţi aici 497 de bolnavi de Covid-19, iar în secţia de ATI mai sunt internate 21 de persoane, dintre care 12 sunt ventilate mecanic.

Toţi angajaţii Ministerului Fondurilor Europene şi ai structurilor din subordine sunt obligaţi să folosească exclusiv si... Neamţ - 31 de rezidenţi şi 38 de angajaţi de la două centre de recuperare au fost diagnosticaţi cu coronavirus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x