Antena Căutare

COVID-19 poate fi transmis prin înțepătura unui țânțar? Adrian Streinu-Cercel, noi lămuriri despre coronavirus: ”Exclus așa ceva!”

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus au scăzut în România, în ultimele zile, însă trendul descendent poate să se schimbe oricând, potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat. Ba mai mult, oamenii sunt curioși dacă infecția cu noul coronavirus se transmite prin înțepătura de țânțar.

Medicul Adrian Streinu-Cercel, președinte al Societății de Microbiologie din România, a vorbit despre infectarea cu noul coronavirus și a răspuns unor curiozități.

Astfel, întrebat dacă te poți infecta cu noul coronavirus în cazul în care ești înțepat de țânțari, acesta a oferit o explicație.

”Exclus! Virusul se transmite prin contact direct, pe la nivelul mucoasei respiratorii.”, a spus el, în direct, la Antena 3.

ÎPS Pimen a murit în urma infecției cu noul coronavirus. Arhiepiscopul Sucevei și al Rădăuților primise trei doze de plasmă în încercarea de a fi salvat

Copiii ar fi mai puţin contagioşi decât adulţii, potrivit epidemiologilor

De asemenea, epidemiologii din Marea Britanie au arătat că noul coronavirus ar fi mai puțin răspândit de copii decât de adulți. De asemenea, ei au indicat imunitatea după trecerea prin această boală ar putea să nu dureze foarte mult.

Sunt semne că noul coronavirus ar putea să nu fie răspândit atât de uşor de copii precum se întâmplă în cazul adulţilor, a susţinut în faţa Camerei Superioare a Parlamentului de la Londra dr. Rosalind Eggo, membră a comisiei de experţi care consiliază Guvernul britanic cu privire la răspunsul faţă de această boală infecţioasă.

Doctorul Virgil Musta, avertisment! Când va veni al doilea val de COVID-19 în România! „Atât va dura! Acești oameni trebuie să fie cei mai precauți”

"Noi suntem de părere că micuţii se confruntă cu un risc mai scăzut de a contracta această boală, dar nu este ceva sigur. Suntem foarte siguri, însă, în ceea ce-i priveşte pe copii, că se îmbolnăvesc mai puţin sever decât adulţii şi că există şi date care arată că micuţii sunt mai puţin contagioşi decât adulţii, dar nu este sigur", a declarat Rosalind Eggo de la London School of Hygiene & Tropical Medicine.

„Sicriul mi l-am pregătit. M-am așezat în el, am văzut că încap. Mai trebuie să fiu băgat în pământ” ÎPS Pimen și-a pres... Locuri de muncă pentru români! Domeniile în care se caută urgent angajați...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x