Antena Căutare

Text emoționant la patru ani de la Colectiv. "Ai grijă de-acele mame, Ce-n această neagră zi, Strâng la piept doar poze-n rame, C-au rămas fără copii"

Sunt patru ani de când România își plânge tinerii morți în cea mai mare tragedie din '89 încoace. Incendiul din seara de 30 octombrie 2015 din Clubul Colectiv a răpit 65 de vieți și a distrus alte sute. Părinți, frați, surori, iubiți și iubite, prieteni și colegi, cu țoții își duc durerea mai departe în fiecare zi.

Text emoționant la patru ani de la Colectiv. "Ai grijă de-acele mame, Ce-n această neagră zi, Strâng la piept doar poze-n rame, C-au rămas fără copii"
Interiorul Clubului Colectiv, după patru ani de la tragedie | Libertatea

Flick a compus o poezie pe care a numit-o "Rugăciune" și pe care a dedicat-o tuturor celor care au pierdut omeni dragi în incendiul din clubul Colectiv.

"Doamne, Dumnezeul nostru
Ce toate din cer le vezi
Şi le ştii la toate rostul
Te rugăm azi să-i veghezi.

Ai grijă de-acele mame
Ce-n această neagră zi
Strâng la piept doar poze-n rame
C-au rămas fără copii.

Şi nu duce în uitare
Lacrimile care cad
Din durerea celor care
S-au întors întors stigmaţi din iad

Şi adu, Doamne, iertare
Şi fii blând şi milostiv
Tu cu sufletele care
Au rămas în Colectiv. Amin".

Citește și: Colectiv, supraviețuitorul. ”Aveam mâinile arse, așa că am format numărul cu vârful nasului. 12% șanse de viață!”

65 de oameni au murit în urma tragediei din Clubul Colectiv

Incendiul din clubul Colectiv a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta unui club din București, deschis într-o fostă hală a fabricii Pionierul. Incendiul s-a declanșat în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album, numit „Mantras of War”.

Conform datelor existente (cercetările se află în curs), focul a fost provocat de către artificiile folosite în timpul concertului, artificii care au dus la aprinderea buretelui poliuretanic (ușor inflamabil) folosit pentru antifonare de pe un stâlp al clădirii. Flăcările s-au extins foarte repede în tot clubul.

Faţada Palatului Culturii din Timişoara, care găzduieşte teatrele şi opera, intră în reparaţii... Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, la patru ani de la Colectiv: Una dintre cele mai dificile misiuni; un moment c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x