Tatăl unuia dintre tinerii decedați în urma incendiului din Colectiv: ”Când ai 64 de morţi şi niciun vinovat în arest, problema este foarte mare!”

Eugen Iancu, tatăl tânărului mort în incendiul din clubul Colectiv și președintele Asociației Colectiv, a declarat, la comemorarea a patru ani de la tragedie, că la conducerea instituţiilor statului stau ''aproape aceleaşi personaje care au dovedit că în cei 30 de ani de la comunism nu au schimbat absolut nimic", iar Justiţia nu se grăbeşte să găsească vinovaţi în ceea ce priveşte tragedia petrecută la Clubul Colectiv în urmă cu patru ani.

Acesta a declarat, de asemenea, că imaginile făcute publice recent de jurnaliștii de la Libertatea arată intervenţia autorităţilor din 30 octombrie 2015 "a fost o ruşine".

Colectiv, 4 ani | Imaginile groazei, filmate în seara incendiului: răniți purtați pe brațe, zeci de morți și haos!

"Intervenţia din acea noapte, din cauza aceasta am şi făcut acea plângere penală în 2016, pentru că ştiam foarte clar că a fost o catastrofă. A fost o ruşine, un moment în care conducătorii noştri au vrut să câştige imagine, nicidecum n-au fost interesaţi de viaţa răniţilor. (...) Nu-mi dă pace faptul că la conducerea instituţiilor statului sunt aproape aceleaşi personaje care au dovedit că în cei 30 de ani de la comunism nu au schimbat absolut nimic. (...) Iar spitalele arată cum arată nu din cauza noastră, ci a celor care conduc aceste spitale, acei zei ai medicinei care au fost preocupaţi mereu de banii care le intră în buzunar pentru operaţii sau pentru diferite lucruri, nu pentru schimbări în sistem. (...) Aş fi vrut să-i văd pe rectori, decani, profesori universitari, că se duc la Ministerul Sănătăţii şi să spună: "Nu se mai poate", nu să nege existenţa nocosomialelor pe care o pot demonstra absolut toţi. Să iasă şi să spună "Trebuie să construim". (...) Nici Justiţia nu se grăbeşte să cerceteze, să găsească vinovaţi. În momentul în care ai 64 de morţi şi nu ai niciun vinovat în arest, eu cred că problema este foarte foarte mare", a spus Eugen Iancu, la Clubul Colectiv, tatăl tânărului Alexandru Iancu (22 de ani), care a murit în spitalul Sf. Ioan din Capitală la trei săptămâni după incendiu, din cauza infecţiilor nosocomiale.

Patru ani de la Colectiv: ”Noi toţi continuăm să ardem!”

El a menţionat că rolul Poliţiei şi al instituţiilor de forţă ale statului este în primul rând prevenţia.

"Vedem că se întâmplă incendii zi de zi şi apare după câte un pompier care spune: "Păi acum o lună i-am dat o amendă, că n-are autorizaţie". Nu asta e soluţia. Rolul nostru nu e să dăm amenzi. Rolul, din câte ştiu eu, şi al Poliţiei şi al instituţiilor de forţă din stat este în primul rând prevenţia", a apreciat Iancu, potrivit Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la Clubul Colectiv, la patru ani de la incendiul în urma căruia şi-au pierdut viaţa 64 de de tineri

Alexandru Iancu, fiul lui Eugen Iancu, a murit în spitalul Sf. Ioan din Capitală la trei săptămâni după incendiu, din cauza infecţiilor nosocomiale.

Peste 60 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma tragicului eveniment petrecut în seara de 30 octombrie 2015, la clubul Colectiv din Bucureşti, situat în str. Tăbăcarilor nr. 7, sectorul 4, unde trupa Goodbye to Gravity susţinea un concert de lansare a unui nou album. Incendiul izbucnit în timpul concertului s-a extins rapid, soldându-se cu numeroase persoane decedate şi rănite.

Ultimele știri