Antena Căutare

Poliția Română a decis: fără informații pe Whatsapp și Facebook Messenger! Ce se întâmplă cu grupurile de chat

Clarificări importante pentru români, după ce s-a anunțat că Poliția Română a interzis folosirea aplicațiilor Whatsapp și Messenger pentru transmiterea informațiilor!

Clarificări importante pentru români, după ce s-a anunțat că Poliția Română a interzis folosirea aplicațiilor Whatsapp și Messenger pentru transmiterea informațiilor!

Whatsapp și Facebook Messenger au fost interzise și Poliţia Română aduce clarificări. Oficialii precizează că această măsură ce vizează polițiștii trebuie clarificată. Aceștia nu au interzis lucrătorilor IGPR să mai folosească telefoanele la serviciu, ci doar le-a spus că este interzisă transmiterea de informaţii clasificate prin aplicaţiile de mobil precum Whatsapp sau Facebook Messenger.

Whatsapp și Facebook Messenger, interzise în Poliția Română. "Pentru a preveni incidentele de securitate, li s-a reamintit poliţiştilor faptul că este interzis, conform legii, să transmită informaţii clasificate prin intermediul telefoanelor mobile sau al tabletelor şi prin aplicaţiile de pe acestea precum Whatsapp și Facebook Messenger", a declarat purtătorul de cuvânt al IGPR, Bogdan Ghebaur.

Articolul continuă după reclamă

Aplicațiile Whatsapp și Facebook Messenger au fost interzise în Poliția Română pentru a preveni transferul de informații în interes de serviciu sau documente.

Poliția Română a interzis astfel Whatsapp și Facebook Messenger doar din punct de vedere profesional, explicând că măsura se aplică la documentele care reies din activitatea poliţiştilor, precum şi cele din cadrul dosarelor penale, iar informaţiile pe care poliţiştii le pot transmite sunt cele care pot fi făcute publice, adică informaţiile de interes public, conform Legii 544/2001.

Poliția Română a decis: fără informații pe Whatsapp și Facebook Messenger! Ce se întâmplă cu grupurile de chat

Potrivit unor surse din Poliţie, la nivel naţional se crease o practică din a folosi grupuri de Whatsapp sau de Facebook Messenger în care să fie postate diferite programe ale turelor poliţiştilor, din care făceau parte inclusiv soţiile acestora sau alte persoane.

Sursa citată a precizat că această circulară privind transmiterea datelor nepublice a fost comunicată angajaţilor Poliţiei Române prin Intrapol şi este un exemplu de document care nu ar fi trebuit făcut public.

Sub titlul "Grupurile de Whatsapp, interzise pentru poliţişti", Sindicatul poliţiştilor Europol a publicat, miercuri, pe pagina sa de Internet, un "document oficial al Inspectoratului General al Poliţiei Române care atrage atenţia asupra consecinţelor la care se expun poliţiştii" în urma utilizării aplicaţiilor de tip Whatsapp, Facebook Messenger, Telegram etc.

Grupurile de chat Whatsapp și Facebook Messenger, pericol pentru polițiști

"Pornind de la tragicul eveniment de la IPJ Timiş, unde colegul nostru, Cristian Amariei, a fost împuşcat de către o persoană care a fost 'dată în urmărire' pe un grup de Whatsapp de către un ofiţer de la nivelul unităţii şi până la situaţii în care poliţiştii primesc 'ordine' pe asemenea aplicaţii, au existat nenumărate polemici pe marginea legalităţii utilizării acestor mijloace de comunicare.

În realitate vorbim despre o nevoie de comunicare operativă, pe care poliţiştii au suplinit-o prin diverse aplicaţii, tocmai pentru incapacitatea instituţiei de a oferi mijloace flexibile şi eficiente de schimb al informaţiilor şi datelor operative cu care lucrăm", se arată în articolul Europol, informează cei de la Agerpres.

Accident cu șase victime în județul Bacău! Două autoturisme s-au lovit frontal... Rezidențiat 2019. Numărul posturilor scoase la concurs pentru examenul de rezidențiat a scăzut cu 1.020 față de anul tre...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 25 iunie 2024. Elena s-a destăinuit în fața Mariei Lungu: Sunt îndrăgostită!
Mireasa sezonul 9, 25 iunie 2024. Elena s-a destăinuit în fața Mariei Lungu: Sunt îndrăgostită! Marti, 25.06.2024, 16:35
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x