Polițistul Cristian Amariei a fost înmormântat, învelit în tricolor, cu onoruri militare. Imagini emoționante de la ceremonie

 
+4 click pentru
galerie

Cristian Amariei, poliţistul din Recaş care a fost împuşcat mortal în timpul unei misiuni, în localitatea Izvin de lângă Timişoara, a fost înmormântat, joi după-amiază, cu onoruri militare şi a fost decorat cu Emblema de Onoare.

Înmormântarea lui Cristian Amariei a avut loc la cimitirul din Recaş, oraşul său natal. La ceremonie au participat IPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, şi chestorul Ioan Buda, şeful Poliţiei Române.

Cristian Amariei a fost înmormântat cu onoruri militare, învelit în tricolor, iar un ceremonial a fost oficiat de Corpul de Gardă al Poliţiei Române.

CITEȘTE ȘI:  Tot respectul! Familia femeii în brațele căreia a murit polițistul din Timiș a adus mâncare celor care participă la căutarea criminalului - Video

Cristian Amariei a fost înaintat la gradul de subinspector de Poliţie post-mortem şi a fost decorat cu Emblema de Onoare.

În timpul înmormântării au fost trase trei salve de focuri, apoi, timp de aproximativ trei minute, s-au auzit doar sirenele autospecialelor de Poliţie şi SMURD, aflate la intrarea în cimitir.

CITEȘTE ȘI:  Apel umanitar pentru familia polițistului ucis, lansat de colegii lui! „Onorurile au trecut, sirenele au tăcut. Cei pe care i-a lăsat în urma lui au nevoie de ajutor”

Sute de poliţişti, cunoscuţi de-ai agentului căzut la datorie sau simpli oameni care au aflat despre tragedie au participat la ceremonialul funerar.

Poliţistul Cristian Amariei a murit duminică, la Izvin, fiind împuşcat de Ionel Marcel Lepa, un bărbat care fusese condamnat la închisoare pentru tâlhărie şi care s-a sustras încarcerării. Acesta a fost prins după două zile de căutări organizate de oamenii legii. Criminalul Ionel Marcel Lepa este acum în Penitenciarul din Timişoara.facebook whatsapp twitter pinterest