„E firescul meu, aşa sunt eu, îmi place să ajut. Cred că toţi ar trebui să avem această solidaritate, empatie, disponibilitate de a oferi sprijin. Nu este greu, este de fiecare dată provocarea de a mă autodepăşi, de a-mi testa limitele, de a aduce bucurie pe chipul unui copil bolnav“, a declarat bărbatul de 45 de ani.
În urmă cu șapte ani, Sebastian alături de o rudă cu probleme de sănătate a mers la Spitalul Funden din Capitală, unde a văzut o imagine ce i-a sfâșiat inima în mii de bucăți. Copiilor bolnavi erau înconjurați de către voluntari străini, însă niciun român nu se afla printre ei.
„Este foarte simplu, nu e complicat nimic din ceea ce fac. Toţi putem să facem asta, doar că trebuie să căutăm în noi resursele. Nu te costă nimic. Ziua are 24 de ore pentru toată lumea. Există timp pentru toate, cine spune că nu are timp înseamnă că nu se organizează cum trebuie. Este vorba despre priorităţi, despre ceea ce te face împlinit, despre lucrurile mărunte care îţi aduc bucurie. Nu am o reţetă anume. Fac totul cu dăruire, perseverenţă, ambiţie, antrenamente şi multă determinare. Cred că toţi ar trebui să ne dorim să facem ceva bun“, explică Sebastian Ghioca.
Această imagine l-a impus pe gânduri și l-a forțat să organizeze companii umanitare în Călărași pentru a ajuta copii și familiile aflate la nevoie. A îmbinat plăcerea de a accepta cele mai grele provocări sportive din atletism şi ciclism cu scopul declarat de a colecta fonduri pentru ajutorarea oamenilor aflaţi în nevoie.
Nu, nu e o glumă! Poliția Locală, desființată într-un oraș din România. Explicația primarului: ”Nu prea își avea rostul!... Noi dezvăluiri despre cazul Caracal. Complicele lui Gheorghe Dincă a recunoscut violul petrecut în curtea acestuia...