Antena Căutare

Autoritățile sunt în alertă! Porci din gospodării în care s-a găsit pestă porcină, scoși la vânzare pentru Crăciun

Cu o lună înaintea Crăciunului, unii crescători de porci încalcă legea pentru profit. Vând animale chiar şi în zonele în care s-au descoperit focare de pestă porcină. În acest fel, epidemia riscă să se extindă în aproape toate judeţele ţării. Un reportaj exclusiv, mai târziu

Cu o lună înaintea Crăciunului, unii crescători de porci încalcă legea pentru profit. Vând animale chiar şi în zonele în care s-au descoperit focare de pestă porcină. În acest fel, epidemia riscă să se extindă în aproape toate judeţele ţării.

Cu mai puţin de o lună până la Crăciun, vânzările ilegale de porci sunt în toi. Din cauza răspândirii pestei porcine africane în 17 judeţe din ţară, comercializarea animalelor este strict interzisă în aceste zone de risc. În realitate, porcii se vând foarte uşor "pe sub mână". Pentru că nu mai au voie să meargă cu animalele la târguri, oamenii şi-au organizat propriile pieţe, chiar în gospodări.

Inspectorii DSV spun că, de mâine, vor începe controalele în ţară.

Suntem în Ştefăneşti, Ilfov. Un judeţ cu nouă focare de pestă porcină africană. De altfel, virusul a fost descoperit în gospodăriile oamenilor, care trec peste faptul că le este interzis să vândă porcii. Ba chiar spun că veterinarii i-au încurajat în acest demers. Kilogramul de porc în viu costă 12 lei.

Ultimă oră: Cinci județe, sub cod galben de vânt puternic! Zăpada va fi spulberată... Alertă în Bucegi, după ce o familie cu un copil de 11 ani a rămas blocată în zona Sfinxului! Autoritățile intervin de ur...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x