Antena Căutare

Postul ţinut corect, o metodă excelentă de detoxifiere! Idei de preparate pe care trebuie să le încerci

Postul ţinut corect poate fi o metodă excelentă de detoxifiere şi reenergizare a organismului, dar este important ca alimentele să fie alese corect, iar listele lor de ingrediente să nu semene mai mult a lecție de chimie.

În post sau în afara lui, alimentaţia trebuie să furnizeze nutrienţii esenţiali organismului. Un regim alimentar corect, lipsit de proteină de origine animală poate reduce nivelul colesterolului şi poate duce la scăderea tensiunii arteriale. O cura benefică dealtfel, înaintea sărbătorilor. Prima opţiune rapidă: paste cu ciuperci.

Iar rețeta este ușor de pregătit. Ai nevoie de hribi, usturoi, paste fără ou, ulei de măsline, un praf de sare și pătrunjel verde.

Poți face amor în Postul Crăciunului? Ce spune Biserica Ortodoxă despre cei care nu se abțin de la acest păcat

Într-o tigaie întinsă se pune uleiul de măsline, se zdrobește și se lasă în uleiul de măsline timp de două-trei minute.

Taie hribii, pune-i peste ulei, iar apoi adaugă un pic de apă.

”Pentru sos cu carne aş alege o pastă tip tub, ca să poată umple, la pastele astea avem nevoie de cremă şi atunci am nevoie de o pastă lungă, un pic mai lată”, spune Nicuța Enache, bucătar.

Aportul ridicat de legume şi fructe bogate în fibre şi vitamine poate influenţa producţia de colagen. Un beneficiu atât pentru articulaţii, cât şi pentru ten.

Postul Crăciunului, mult mai costisitor față de anul trecut. Cum ar trebui să arate o masă de post sănătoasă şi cât costă

”Postul nu îngraşă dacă se respectă regulile de a mânca la trei ore, de a mânca dimineaţa şi de a încerca să mâncăm pana la ora 6:00. În post, ideea este să nu cumpărăm foarte multe alimente semipreparate, să nu mancam aceste surogate, mezeluri, salamuri din soia, deoarece ele au foarte multă sare, potenţiatori de gust şi atunci, toate astea nu pot hrăni şi aduc kilograme în plus”, mai spune Lygia Alexandrescu, nutriționist.


Ce riscă Ștefan Risipiceanu, posibilul complice al lui Dincă. Anunțul făcut de procurorul-șef DIICOT... 38 de percheziţii în Brăila, Galaţi şi Bucureşti la persoane suspectate de trafic de droguri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x