Postul Crăciunului, mult mai costisitor față de anul trecut. Cum ar trebui să arate o masă de post sănătoasă şi cât costă

Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi "Lăsata Secului" în timp ce unii au început deja să ţină Postul Crăciunului. Pentru bucătari şi gospodine, schimbarea bruscă de meniu este mai uşoară dacă se inspiră din bucătăria orientală. În restaurante, clienţii pot alege dintre zeci de astfel de preparate. Însă, anul acesta legumele sunt mai scumpe aşa că şi postul e mai costisitor. 

În doar trei minute, bucătarul pregăteşte un platou cu humus, apreciat de iubitorii bucătăriei orientale în orice perioadă a anului.

De această dată, preparatul ajunge pe masa unui client care de astăzi a intrat în Postul Crăciunului.

Pentru platoul cu humus, clientul a plătit 24 de lei. În mod surprinzător, în unele restaurante, mâncarea din care lipsesc carnea sau lactatele poate fi mai scumpă. Explicaţia e simplă:

”Nu se va muri de foame. Sunt înlocuitori pentru carne şi toate produsele. Există sarmale cu ciuperci, sarmale cu soia, cartofi sote, mămăligă, chifteluțe de post.”, a mai spus Alexandru Șandrău.

Şi gospodinele care pregătesc acasă mâncare de post spun că lasă mai mulţi bani la piaţă.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, roşiile sunt şi cu doi lei mai scumpe. Plătim mai mult şi pentru castraveţi sau cartofi.

Cunoscut ca postul bucuriei, Postul Crăciunului este mai uşor de ţinut. Anul acesta, din cele 40 de zile, 15 sunt cu dezlegări la peşte.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri