Antena Căutare

Postul Crăciunului, mult mai costisitor față de anul trecut. Cum ar trebui să arate o masă de post sănătoasă şi cât costă

Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi "Lăsata Secului" în timp ce unii au început deja să ţină Postul Crăciunului. Pentru bucătari şi gospodine, schimbarea bruscă de meniu este mai uşoară dacă se inspiră din bucătăria orientală. În restaurante, clienţii pot alege dintre zeci de astfel de preparate. Însă, anul acesta legumele sunt mai scumpe aşa că şi postul e mai costisitor. 

În doar trei minute, bucătarul pregăteşte un platou cu humus, apreciat de iubitorii bucătăriei orientale în orice perioadă a anului.

De această dată, preparatul ajunge pe masa unui client care de astăzi a intrat în Postul Crăciunului.

Pentru platoul cu humus, clientul a plătit 24 de lei. În mod surprinzător, în unele restaurante, mâncarea din care lipsesc carnea sau lactatele poate fi mai scumpă. Explicaţia e simplă:

”Nu se va muri de foame. Sunt înlocuitori pentru carne şi toate produsele. Există sarmale cu ciuperci, sarmale cu soia, cartofi sote, mămăligă, chifteluțe de post.”, a mai spus Alexandru Șandrău.

Şi gospodinele care pregătesc acasă mâncare de post spun că lasă mai mulţi bani la piaţă.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, roşiile sunt şi cu doi lei mai scumpe. Plătim mai mult şi pentru castraveţi sau cartofi.

Cunoscut ca postul bucuriei, Postul Crăciunului este mai uşor de ţinut. Anul acesta, din cele 40 de zile, 15 sunt cu dezlegări la peşte.

Dorinţele pot fi îndeplinite cu un simplu Ajut eu! Antena 1 şi Observator lansează platforma care împlinește vise... Medic german, impresionat de un spital din România! Mai mulți doctori români au operat pe cord deschis o fetiță de doar ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x