Antena Căutare

Posturi vacante în învățământ 2018. Modificări la concursurile posturilor didactice

Posturi vacante în învățământ 2018.  Concursurile de ocupare a posturilor în învățământ 2018 se modifică anunța Ministerul Educației Naționale (MEN)

Posturi vacante în învățământ 2018. Modificări la concursurile posturilor didactice
posturi vacante in invatamant 2018

Posturi vacante în învățământ 2018. Concursurile de ocupare a posturilor în învățământ 2018 se modifică anunța Ministerul Educației Naționale (MEN)

Posturi vacante în învățământ 2018. Guvernul a aprobat două hotărâri privind ocuparea prin concurs a posturilor didactice și de cercetare vacante, respectiv promovarea în carieră didactică, în învățământul superior, prin examen.

Posturi vacante în învățământ 2018. Cele mai multe modificări au fost aduse metologiei cadru de concurs pentru ocuparea posturilor didactice și de cercetare vacanțe din învățământul superior, reglementată prin HG 457/2011, cu modificările și completările ulterioare.

"Acestea vizează: clarificarea modului în care un concurs poate fi contestat, dar și a aspectelor cu privire la soluționarea contestațiilor; clarificarea modului în care se constituie comisia de contestații; simplificarea modului de organizare a comisiilor de concurs; clarificarea procedurilor de concurs privind verificarea îndeplinirii standardelor minimale", arată MEN.

Posturi vacante în învățământ 2018. Noile condiții de organizare a examenelor

Profesorii care vor să promoveze în cariera didactică, o pot face prin examen, îl limita posturilor vacante care sunt aprobate anual de către senatul Universității.

Așadar, pot participa la examen doar cadrele didactice titulare care:

  • au avut calificativul foarte bine în ultimii 3 ani
  • nu au fost sancționate disciplinar în ultimii 3 ani și îndeplinesc standardele de ocupare a posturilor didactice;
  • au vechime minima de 3/6/9 ani în calitate de cadru didactic în învățământul superior în cadrul instituției organizatoare a examenului de promovare (3 ani pentru lector/șef lucrări, 6 ani pentru conferențiar, 9 ani pentru profesor universitar);
  • îndeplininesc standardele de ocupare a posturilor didactice, specifice funcției prevăzute de Legea Educației Naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare.

sursa: portalinvatamnt.ro

Black Friday 2018 la eMag îți aduce reduceri wow la Diamante și Bijuterii de lux... Necazul unora, avantajul altora! Unde ajung produsele confiscate de ANAF și la ce prețuri sunt vândute...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x