Antena Căutare

Premierul Florin Cîțu, când am putea reunța la masca de protecție. Condiția pe care trebuie să o îndeplinească românii

Premierul Florin Cîţu afirmă că două milioane de oameni vor fi vaccinaţi anti-COVID, până la sfârşitul lunii martie, în România, reprezentând adică 10% din populaţie. Referitor la cifrele precizate, acesta a anunțat când vom putea renunța la masca de protecție.

Premierul Florin Cîțu, când am putea reunța la masca de protecție. Condiția pe care trebuie să o îndeplinească românii
Premierul Florin Cîțu | Hepta

Conform datelor anunţate vineri seară de Comitetul de coordonare a vaccinării, numărul total al persoanelor vaccinate a ajuns la 1.888.032. El a îndemnat oamenii să respecte noile măsuri, pentru a se îmbunătăţi situaţia din spitale, potrivit news.ro.

Premierul Florin Cîţu afirmă că două milioane de oameni vor fi vaccinaţi anti-COVID, până la sfârşitul lunii martie, în România, reprezentând adică 10% din populaţie: "Dacă mergem cât mai mulţi să ne vaccinăm, în toamnă putem renunţa la purtatul măştii", adaugă el.

"2 milioane de oameni vaccinaţi anti-COVID, adică 10% din populaţie, până la sfârşitul lunii martie, în România. În acest weekend vom ajunge la primul million de români vaccinaţi cu prima doză. Sunt veştile bune care trebuie să ne facă să respectăm în continuare măsurile de protecţie. Dacă mergem cât mai mulţi să ne vaccinăm, în toamnă putem renunţa la purtatul măştii", a afirmat Florin Cîţu, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Hai să respectăm noile măsuri, ca să stopăm creşterea numărului de infectări şi să îmbunătăţim situaţia din spitale. Depinde doar de noi să revenim la normalitate!", a susţinut premierul.

Citește și: Ce restricții intră în vigoare în Capitală, în funcție de incidența de infectare. Lista noilor măsuri

Când preconizează autoritățile că vom reveni la normal: ”Este scenariul cel mai optimist”

În scenariul cel mai optimist, medicul Alexandru Rafila crede că vom revenim la normalitate la finele lui septembrie. Cu toate acestea, el a precizat că lucrul acesta nu poate fi garantat de nimeni, pentru că pot apărea noi tulpini ale coronavirusului.

”Cred că scenariul cel mai optimist este spre sfârşitul lunii septembrie. Atunci am putea să revenim la normal. Lucrul acesta nu poate fi, evident, garantat de nimeni. N-avem cum să ştim dacă nu vor apărea tulpini modificate, emergente, care să producă îmbolnăviri la persoane care deja au fost vaccinate.

Sigur că sper din tot sufletul ca acest scenariu să nu se întâmple, însă discutăm de un virus variabil din punct de vedere genetic”, a declarat Alexandru Rafila la Antena 3.

Citește și: Medicii de familie vor avea teste antigen rapide, pentru a creşte capacitatea de testare. De când vor fi disponibile în cabinete

Expertul a afirmat, la postul TV menționat, că trebuie să fie vaccinați 100.000 de oameni pe zi pentru a putea reveni cât mai curând la normal. El dă exemplu statul Israel, acolo unde au fost imunizați prin vaccin mulți cetățeni.

”Lucrul acesta se vede deja în ţările care au vaccinat mulţi cetăţeni, precum Israel. Opinia mea este că putem avea o vară ceva mai liniştită, şi nu mă refer neapărat la numărul de doze administrate în prezent”, a mai explicat Rafila.

Citește și: Ce este "pașaportul verde digital". Informații pe care trebuie să le știe orice cetățean român care vrea să călătorească în Europa

De asemenea, medicul a mai punctat faptul că este o ţintă care trebuie atinsă pentru a spera că se poate realiza într-o perioadă rezonabilă imunizarea a 70% din populaţie.

”Ce se va întâmpla peste 2-3 luni depinde foarte mult de cum ne pregătim acum”, a subliniat el.

Ce restricții intră în vigoare în Capitală, în funcție de incidența de infectare. Lista noilor măsuri... Noile restricţii intră în vigoare. Cum arată declarația pe propria răspundere și care sunt motivele pentru a circula dup...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x