Live acum
Prime Time 20:30Film: Eroi de Sacrificiu

Premierul Ludovic Orban, declarația momentului despre testele rapide! „Eliberăm oameni purtători de coronavirus, care pot transmite altora”

Premierul Ludovic Orban a susținut marţi, de la ora 19,00, la Palatul Victoria, o conferinţă de presă pe tema situației epidemiei de coronavirus din România, anunţă Biroul de presă al Guvernului.

Conferinţa de presă este transmisă live pe platformele Facebook şi YouTube ale Guvernului, iar imaginile video vor fi difuzate presei în direct, prin sistemul unic de distribuţie folosit de Administraţia Prezidenţială. În sală au avut acces numai reporteri, în limita unui număr de 12 persoane.

CONFERINȚA DE PRESĂ A LUI LUDOVIC ORBAN

În cadrul conferinței, premierul Ludovic Orban a anunțat că va exista un interval orar în care persoanele în vârstă de peste 65 de ani vor putea ieşi din casă pentru a se putea aproviziona cu produsele necesare.

CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră: De miercuri, restricțiile de circulație se aplică și pe timp de zi. Ieșirile din casă, doar cu aviz

"Va exista un interval orar în care pensionarii se vor putea deplasa. Chiar ne impunem, ca obiectiv, să le asigurăm servirea aproape exclusivă în magazinele alimentare, în farmacii, pentru persoanele de peste 65 de ani, astfel încât să nu interacţioneze cu alţi cetăţeni"

Premierul Ludovic Orban, informații importante pentru români

Mai mult decât atât, Ludovic Orban a vorbit despre măsurile luate de către autoritățile din România pentru testarea celor suspecți de coronavirus, dar și despre eficiența testelor rapide.

"Un alt obiectiv important este achiziţia de echipamente de protecţie, de măşti, de combinezoane, de viziere, de ochelari, de mănuşi, toate echipamentele de protecţie. (...) La ora actuală, cererea pe piaţa internaţională a crescut exploziv, facem toate eforturile posibile (...) pentru a putea achiziţiona aceste cantităţi. Am avut 'n' contracte, 'n' oferte, care, din păcate, nu au putut fi onorate din decizii luate de diferite companii sau diferite state care nu ne-au permis să ducem bun sfârşit contractele care au fost semnate ", a declarat Ludovic Orban, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Sursa: Agerpres

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro