Antena Căutare

Polițiștii nu vor mai ieși la pensie la 40 de ani. Premierul Ludovic Orban, dezvăluire de ultimă oră: ”Nu vor mai exista asemenea cazuri!”

Situațiile în care oameni abia trecuți de 40 de ani ar putea să devină istorie în perioada următoare, întrucât premierul Ludovic Orban a dezvăluit că Executivul are în vedere modificarea vârstei de pensionare a polițiștilor. 

Polițiștii nu vor mai ieși la pensie la 40 de ani. Premierul Ludovic Orban, dezvăluire de ultimă oră: ”Nu vor mai exista asemenea cazuri!”

În cadrul unui interviu oferit la postul public de radio, Ludovic Orban a dezvăluit că își dorește să nu mai existe cazuri în care oameni cu puțin trecuți de 40 de ani să iasă din sistem prin ieșirea la pensie.

”Intenţia noastră este foarte clară: de a creşte vârsta de pensionare. Când s-a modificat prin OUG sistemul acesta nesimţit de calcul al pensiilor pentru şefimea din zonele respective, s-au pensionat din zona MAI mii de cadre pentru a beneficia de condiţiile privilegiate de pensionare care erau anterior modificării ordonanţei. Adică, ei au dat o ordonanţă de urgenţă, dar înainte le-au permis tuturor celor au vrut să beneficieze de pensiile respective, s-au pensionat oameni cu 40, 42, 43, 45 de ani cu nişte pensii extrem de mari, au lăsat sistemul de ordine publică cu grave probleme de efectiv, care, până la urmă, au pus în pericol viaţa, siguranţa cetăţeanului, proprietatea privată, pentru că nu au mai putut să asigure toată resursa umană pentru apărare ordinii publice, a vieţii şi siguranţei cetăţeanului”, a declarat Ludovic Orban.

Ba mai mult, polițiștii ar urma să intre sub incidența interdicției cumulului pensiei cu salariul care, de altfel, va fi extinsă la scara întregului aparat bugetar. ”Interzicem cumulul pensiei cu salariul în sectorul public. Sigur că nu interzicem oamenilor să lucreze în sectorul public, dacă vor să-şi continue activitatea în sectorul public, nu avem nimic împotrivă, cu o singură condiţie: nu le mai plătim pensia cât timp ocupă funcţia publică, urmând ca ulterior, în funcţie de anii în plus vechime pe care i-au lucrat, să le crească pensia când se vor pensiona”, a mai spus Ludovic Orban.

Orașul Faptelor Bune le-a ajutat pe gemenele Ingrid și Maya să meargă. 100.000 de dolari strânși în două zile de campani... Atenţionare de călătorie emisă de MAE: Cod roşu de ploi, intensificări ale vântului şi valuri puternice, în Portugalia...
Ora de vară 2023. Ce decizie a luat Comisia Europeană
Trecerea la ora de vară 2023 se face pe data de 26 martie. Totuși, foarte multe țări din...
Horoscopul zilei de 22 martie 2023. Racii se vor face remarcați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 martie 2023 spune că Racii dau dovadă de putere și perseverență...
Parteneri
Dovlecei umpluți cu legume și cușcuș. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x