Live acumChefi la cutite Sezonul 9
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Premiu special, de la stat, pentru cei care își plătesc impozitele până pe 31 martie: „Mă bucur că se face ceva pentru familii”

Mare parte dintre noi ştim că dacă ne plătim impozitul până pe 31 martie avem o reducere. Iar dacă plata se face online putem achita cu aproape 10 la sută mai puţin. Asta e valabil în întreaga ţară, dar în Oradea autorităţile au venit cu un alt beneficiu. Dacă plătiţi online impozitul sunteţi automat înscrişi într-o tombolă. Iar premiul nu este de neglijat.

Campania pornită de Primăria Oradea încă din anul 2017 este un real succes. Spre exemplu, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, s-a înregistrat o creştere de 41 la sută a celor care au ales să plătească online taxele şi impozitele. Această creştere se datorează şi premiilor oferite de municipalitate.

„O dată pe săptămână facem câte o extragere și premiem un câștigător care, dacă și-a plătit impozitul online până la 31 martie, poate să câștige o zi de distracție la aqua park, un voucher care îi asigură intrarea pentru familie, respectiv doi adulți și doi copii pana in 18 ani, a explicat Anca Grama- purtător de cuvânt al Primăriei Oradea.

Pe lângă faptul că nu mai stau a cozi şi pot câştiga premii, oamenii beneficiază de o reducere de opt la sută la plata online a dărilor.

Sunt totuşi destui şi cei care aleg să plătească prin metoda clasică, la ghişeu.

Dacă în 2017, plăţile online până la 31 martie, erau efectuate de doar 9 la sută dintre contribuabili, în 2019 creşterea a fost până la 32 la sută. Reprezentanţii primăriei se aşteaptă ca anul acesta procentul să depăşească 50 la sută. Și primăria din localitatea Cavnic a recurs la metoda premiilor şi îi atrage pe localnici cu o excursie la Praga pt cei care își achită impozitele până la data de 31 martie.

Recomandari