Antena Căutare

Prerogativele mitropolitului Bartolomeu, preluate de episcopul vicar Irineu Bistriteanul

Prerogativele mitropolitului Clujului, IPS Bartolomeu, au fost preluate pe durata internarii acestuia intr-un spital din Viena de episcopul vicar Irineu Bistriteanul, care va gestiona activitatea curenta a institutiei, fara a avea drept sa decida asupra schimbarii sau mutarii personalului clerical

Reprezentanti ai Mitropoliei au declarat, astazi, ca, daca durata sederii IPS Bartolomeu in Austria se va prelungi foarte mult, Consiliul Eparhial, alcatuit din 11 membri, va decide alte masuri.

"Prerogativele mitropolitului Bartolomeu pe durata internarii la Viena au fost preluate de episcopul vicar Irineu Bistriteanul, care va gestiona activitatea curenta, dar nu are dreptul sa decida asupra schimbarii sau mutarii personalului clerical, atribut pe care il are numai mitropolitul. In cazul in care aceasta sedere se va prelungi foarte mult, se va intruni Consiliul Eparhial al Mitropoliei Clujului, pentru a decide ce este de facut", au declarat reprezentantii institutiei, citati de Mediafax.

Mitropolitul Clujului a fost transportat, vineri seara, cu o aeronava, la Clinica AKH din Viena.

IPS Bartolomeu a fost dus la Clinica AKH din Viena dupa ce medicii de la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca, unde mitropolitul era internat din 22 decembrie, i-au recomandat un examen de specialitate de maxima siguranta, care nu poate fi realizat in tara din cauza lipsei de aparatura, declara purtatorul de cuvant al Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului. Conform acestuia, examenul de specialitate pe care IPS Bartolomeu Anania il va face in Clinica AKH din Viena este pentru probleme cardiologice.

Mihai Lucan, seful Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj, a declarat, sambata, pentru MEDIAFAX, ca mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu, primeste tratament pentru o pneumonie la Clinica AKH din Viena, iar o decizie privind o posibila interventie chirugicala pentru problemele cardiace de care sufera va fi luata luni.

"IPS Bartolomeu Anania este acum in investigatii sub directa supraveghere a profesorilor Günther Laufer, chirurg cardiovascular, si a lui Gerald Maurer, medic cardiolog. O decizie privind o posibila interventie chirurgicala sau conduita terapeutica viitoare vor fi luate luni", declara profesorul Lucan.

Mitropolitul Clujului va implini, in 18 martie, 90 de ani.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: calindragan.wordpress.com

VIDEO! Inca o torta pe roti la Piatra Neamt... Ministerul Sanatatii considera nejustificat protestul de la Institutul ORL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x